Pretraga

[FOTO] Dubrovački studenti u kampusu dobili futuristički ‘dnevni boravak’: U njemu će se učiti te odvijati kojekakvi programi

A- A+

U Studentskom kampusu u Dubrovniku Coca-Cola je povodom 50 godina poslovanja u Hrvatskoj, poklonila studentima i drugim mladima u zajednici središte Stanica 50, koje bi trebalo poslužiti kao mjesto za razvoj kreativnih potencijala i talenata mladih te stjecanje dodatnih, prvenstveno praktičnih znanja i vještina.

foto: PR

Izdvojeni članak

King’s Landing postaje pravi studentski grad: Najjužnije hrvatsko sveučilište dobiva dom s 500 kreveta

Osim Dubrovnika, svoje stranice 50 dobit će i Osijek te Pula, a njihovo korištenje u sva tri sveučilišna grada bit će potpuno besplatno.

– Stanica 50 još je jedan društveno odgovorni projekt kojim Coca-Cola potvrđuje svoju dugoročnu opredijeljenost za osnaživanje mladih. Dubrovnik smo u ovoj godini posjetili u travnju u sklopu višegodišnjega projekta Coca-Colina podrška mladima, koji je usmjeren na mlade ljude bez posla, a danas smo mladim Dubrovčanima povodom 50. rođendana Coca-Cole u Hrvatskoj poklonili studentsko središte Stanica 50. Komu će pripasti taj suvremeni prostor namijenjen aktivnostima mladih, odlučili su sami studenti i građani glasovanjem na mrežnoj stranici projekta, pa ćemo osim u Dubrovniku Stanicu 50 otvoriti i u Osijeku i u Puli. Vjerujem dai ovim projektom dajemo doprinos osnaživanju mladih i njihovu uspješnom razvoju karijera ovdje, u Hrvatskoj, rekla je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

foto: PR

Izdvojeni članak

Ministrica Žalac se malo blamira: Kaže da se počeo graditi najveći i najvrijedniji Studentski dom u Hrvatskoj

Svečanim otvaranjem, studentsko je središte predano na upravljanje Sveučilištu i Studentskomu zboru.

– Prije svega zahvaljujem tvrtki Coca-Cola na ovoj donaciji, u povodu njihove 50. obljetnice rada u Hrvatskoj, a nama pred početak 15. akademske godine i ususret proslavi 15. godišnjice od osnivanja Sveučilišta u Dubrovniku. Ovaj će prostor studentima koristiti ne samo kao mjesto boravka u slobodno vrijeme već i za različita događanja koja obogaćuju redoviti nastavni proces, poput gostujućih predavanja, radionica i slično. Nerijetko govorimo kako je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost, a u ovom slučaju to doista jest tako, istaknuo je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

Inače projekt Stanica 50 vrijedan je više od milijun kuna, a podržavaju ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

[FOTO] Dubrovački studenti u kampusu dobili futuristički ‘dnevni boravak’: U njemu će se učiti te odvijati kojekakvi programi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap