Pretraga

Fotogalerija: Pogledajte kako je izgledala FER-ova brucošijada prije 31 godinu

A- A+

FER-ova brucošijada sinonim je za ponajbolju jesensku zabavu u Zagrebu. Kako danas tako i nekad. Ludovalo se na tadašnjem ETF-u  i davne 1983., a kako biste vidjeli kako je to izgledalo tada mi vam donosimo bogatu fotogaleriju.

arhiva KSET-a

Velika brucošijada FER-a sve je bliže. Tisuće karata već su prodane, a među ‘ksetovcima’ pripreme su u punom jeku. Majke, Zabranjeno pušenje, Bad Copy i mnogi drugi garantiraju usijanu atmosferu, a mi koristimo priliku da vam otkrijemo djelić povijesti koji je prethodio ovogodišnjem tulumu na FER-u.

Izdvojeni članak

Brucošijada FER-a: Od želje da privuku cure na faks do najluđeg tuluma u gradu kroz četiri i pol desetljeća

Ferovci, odnosno tadašnji ‘eteefovci’ su već sedamdesetih u želji da privuku žensku populaciju na faks počeli s tulumima i svirkama glazbene sekcije. Negdje 1981. sramežljiva zabavica transformirala se u oblik brucošijade kakav imamo i danas. Nije više nastupala samo ekipa s faksa već su počeli gostovati i ozbiljniji glazbenici, a ova manifestacija postaje pravi koncertni događaj. Pojavili su se mađioničar i kino, a svirka se održavala na nekoliko stageva.

Iskorišteni su svi djelovi fakulteta, a zbog švercanja jedna od sekcija je bila zadužena za kopanje jaraka između fakulteta i KSET-a jer nije postojao zid. Dvije godine kasnije, održana je prva zapaženija brucošijada.

Interes je bio takav da je bez karata ostalo par tisuća studenata željnih zabave, a nakon glavnog programa Jimmy Stanić, tada velika zvijezda, održao je ležeran nastup kao after u KSET-u.

Kako se tulumarilo ’83. pogledajte u galeriji koju su nam iz vlastite arhive ustupili ovogodišnji organizatori.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap