Pretraga

[Fotogalerija] Studenti Arhitekture pokazali svoje ideje uređenja prostora oko zgrade fakulteta

A- A+

U sklopu kolegija Perivojno oblikovanje zagrebački studenti arhitekture izložili su svoja rješenja uređenja prostora oko fakulteta. Osim izložbe i prigodnog piknika najavljen je i interdisciplinarni DA festival, koji će obuhvatiti radove sa čak šest različita studija.

Studentski zbor Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu u utorak je u dvorištu Arhitektonskog-građevinskog-geodetskog fakulteta organizirao izložbu idejnih rješenja uređenja prostora oko zgrade AGG-a.

Studenti su u sklopu kolegija Perivojno oblikovanje pokazali što su naučili, ali i kako oni zamišljaju budući izgled perivoja zgrade u kojoj svakodnevno dolaze na predavanja i vježbe.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Luda zabava na rasprodanom tulumu Arhitekture

‘Najbolji studentski rad se trebao izvesti’

– Prošli semestar smo dobili zadatak urediti prostor oko zgrade fakulteta, a najbolji rad se trebao izvesti. Iako se to nažalost nije dogodilo, htjeli smo u prostoru oko fakulteta, kojeg su studenti i promišljali, postaviti dvadesetak najboljih projekata odabranih od strane katedre kako bi pokazali različite mogućnosti uređenja tog prostora. Ideja organiziranja izložbe projekata uređenja perivoja na samom tom prostoru nam se činila zanimljivom, a odaziv je to na kraju i dokazao, objasnila nam je Iva Erić zašto su napravili piknik i cjelodnevno druženje.

Ovaj jednodnevni događaj iskoristili i za najavu DA festival, koji će se u prostorijama njihovog fakulteta održati od 20. do 22. lipnja.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Arhitektura pruža mnogo kreativnosti i ljepote, ali i brojne izazove

Cilj je prezentacija radova, izmjena iskustva, edukacija, zabava i otvaranje novih vidika

Studenti arhitekture odlučili su oživiti interdisciplinarni projekt, koji je održan 2011. i 2012. godine kao izložba studenata arhitekture i dizajna, a ovogodišnji festival proširit će se na još četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

– Na samoj izložbi svima su bili uručeni letci s prvim informacijama o DA festivalu, kojeg nakon dvogodišnje stanke vraćamo na Arhitektonski fakultet. Program festivala bazira se na izložbi studenata arhitekture, dizajna, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovne umjetnosti, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Osim toga, tijekom prvog dana festivala, nakon kojeg će se održati i tulum, bit će i predavanja ljudi iz struke. Festival je u principu zamišljen kao međusobna prezentacija radova, razmjena iskustva, edukacija, zabava, najavila je zanimljiv događaj studentica Erić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap