Pretraga

Hit trend među mladima: Svakih par sati nastaje novi spotted

A- A+


Izdvojeni članak

Studenti pokrenuli sistem oglasa za pronalazak ljubavi na prvi pogled

Ispitni rokovi su u punom jeku na svim fakultetima, a knjižnice prepune studenata koji bojaju skripte markerima ili pak ispijaju kavu u obližnjem kafiću knjižnice. Tijekom trenutnih rokova Facebookom se proširio jedan novi trend, Spotted stranice. Od proteklog vikenda su počele nicati kao gljive poslije kiše, a mnoga mjesta koja su okupljališta mladih već imaju pohvalan broj ‘lajkova’ na svojim spotted stranicama.

Trend koji je došao iz inozemstva, počeo je dobivati na popularnosti u proteklih par dana i to među mladima na Facebook društvenoj mreži. Spotted stranice nastaju svakih nekoliko sati, a objavljuju anonimne oglase onih koji traže osobe koje su zapazili. Opisi često znaju jako dobro nasmijati, pa broj ‘lajkova’ svakim trenom raste.

Spotted za oglase, prijetnje, zezanciju i još mnogo toga

„Jesi li vidio nekog na faksu ili u menzi? Ne znaš njezino ili njegovo ime ali ne možeš prestati mislliti o toj osobi? Ne brini, javi se nama a mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku!“ Tako uglavnom glase poruke Facebook stranica koje objavljuju oglase mladih ljudi, uglavnom studenata koji su vidjeli nekog na javnom mjestu, a ne znaju o kome se radi.

Nije sigurno tko je pokrenuo ovaj trend u Hrvatskoj, ali ukoliko potražite po riječi ‘Spotted’ na Facebooku, pronaći ćete niz Facebook stranica s inozemnih sveučilišta koje se bave jednakom tematikom.
Na Spotted stranicama mnogi se zezaju i ne misle ozbiljno, no drugi prihvaćaju zezanciju pa se zaista mogu pronaći smiješne prepiske. Često puta nije samo riječ o traženju određene osobe, a neki su iskoristili priliku kako bi nepoznatima poručili da ‘skidaju šape s moje cure’ i slično.

Specijalizirani spottedi pravi hit

Velika popularnost ovih stranica počela je tijekom proteklog vikenda, kad je Spotted: Sveučilište u Zagrebu počela intenzivno rasti brojem ‘lajkova’ na Facebooku. Nastale su spotted stranice drugih sveučilišta, ali i Spottedi određenih fakulteta.
Tako već danas ujutro možete pronaći Spotted: FFZG, Spotted: EFZG, Spotted: Borongajski kampus i okolica i mnoge druge.

Osim toga nastale su i specijalizirane stranice po kafićima, pa postoji Spotted: KSFF (Klub studenata Filozofskog fakulteta), no i po klubovima. Zagrebački električni tramvaj, poprište raznih slatkih pogleda, ima svoj spotted.

Split ima svoj Spotted: Noćni klubovi Split, a Zagreb ne izostaje Spottedom određenih noćnih klubova.
Svakih par sati niče neki novi Spotted, studenti se na Facebooku pitaju ‘dokud ovo ide’, ali svejedno svi marljivo prate i ‘lajkaju’ nove objave. U svakom slučaju, ovakav trend za vrijeme rokova je mnogima skratio vrijeme učenja za ispite, a kako će se trend razvijati vidjet ćemo u narednih par tjedana.

Copy link
Powered by Social Snap