Pretraga

Istraživanje dovelo do šokantnog otkrića o studenticama

Jedno je istraživanje pokazalo kako studentice piju više alkohola od onih koje su odlučile ne pohađati fakultet, a sada je nova studija pokazala kako ne samo da žene na fakultetima piju više nego što bi smjele, već to čine više i od muškaraca, odnosno studenata.

Studija pod imenom ‘Alkoholizam: Kliničko i eksperimentalno istraživanje’ otkrila je kako studentice piju mnogo, čak više od studenata. Prema rezultatima, žene piju više nego što bi trebale, a prešle su i muškarce, piše Hack College.

Žene često preskaču preporučenu najvišu dozu

Nacionalni institut za zlouporabu alkohola i alkoholizma preporučio je da muškarci dnevno popiju najviše pet pića, dok bi žene smjele dnevno popiti najviše četiri pića, a tjedno do sedam pića. -Preporučena najviše doza alkohola niža je za žene budući da su istraživanja pokazala kako je njima potrebno manje alkohola kako bi iskusile probleme vezane uz pretjeranu konzumaciju istog, rekla je znanstvenica Bettina Hoeppner.

Tjedno popiju više od muškaraca, a sklone i opijanju

Istraživanje je također otkrilo kako su muškarci češće prekoračili preporučenu dnevnu dozu, no žene su češće povećale tjednu dozu alkohola koju bi smjele popiti. Ovo je loše za žene, budući da kod njih više alkohola dospije u krvotok nego što je to slučaj kod muškaraca.

Ovi su rezultati potvrđeni i istraživanjem provedenim ranije ove godine, kada se pokazalao da iako žene piju rjeđe od muškaraca, one to čine intenzivnije i u kraćim periodima vremena, što znači da se zapravo žestoko opijaju.