Pretraga

Lidl raspisao natječaj za dodjelu stipendija maturantima i studentima

A- A+

Ako ste student ili studentica prve godine ekonomije ili maturant gimnazije oduševit će vas vijest kako Lidl nudi stipendije za dualni studij trgovine u Njemačkoj. Radi se o međunarodno priznatom dodiplomskom studiju u Heilbronnu na kojem je moguće steći znanstveno obrazovanje, a studenti se školuju za titulu Bachelor of Arts.

Za vrijeme studija u trgovine u Njemačkoj, Lidl vam plaća školovanje i mjesečna primanja koja na prvoj godini u brutu iznose 1.400 eura, na drugoj godini 1.600 eura i na trećoj 1.800 eura. Uz to, osigurani su i troškovi smještaja za vrijeme odrađivanja prakse.

Izdvojeni članak

Provjerite koje su vam stipendije dostupne u Hrvatskoj i inozemstvu

Uz studij studenti stječu i praktična radna iskustva u internacionalnoj radnoj okolini te preuzimaju odgovornosti rukovođenja.

Kandidat koji se prijavljuje trebao bi biti komunikativna osoba i zainteresiran za trgovinu kao granu ekonomije te posjedovati znanje njemačkog i engleskog jezika.

Tijekom navedenog studija izmjenjuju se faze teorije i prakse. U teorijskim je fazama temelj studija ekonomija, smjer trgovina, dok se u fazama prakse kreće od rada u trgovini do faze vođenja trgovine i potom čitave regije, preuzimajući tako iz faze u fazu sve više odgovornosti.
U prve dvije godine studija praksa će se odrađivati u Njemačkoj, a na trećoj godini u Hrvatskoj. Po završetku studija, kandidat preuzima poziciju Regionalnog voditelja prodaje koji vodi tri do šest trgovina i zadužen je za oko 50 zaposlenika.

Rok za prijavu je 30. studenog 2016. godine, a puni tekst natječaja možete vidjeti na ovoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap