Pretraga

Na jugu Hrvatske preminula sveučilišna profesorica: Kolege kažu da je bila ‘dobra duša fakulteta’

A- A+

Sveučilišna profesorica Perica Domijan preminula je u 61. godini života. Bila je “dobra duša” fakulteta, kako ističu njeni kolege, a na Sveučilištu u Dubrovniku zaposlena je još od 1997. godine.

Foto: Pixabay

Perica Domijan, kako neki njeni kolege ističu, “dobra duša” dubrovačkog Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu, preminula je u 61. godini života. S njom se oprostilo matično Sveučilište u Dubrovniku gdje je radila od davne 1997.

Završila je talijanski i francuski

Perica Domijan rođena je 5. kolovoza 1959. u Dubrovniku. Tamo je završila osnovnu i srednju školu pa se na faks uputila u Zagrebu. Tamo je 1983. diplomirala talijanski i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu. Od 1985. radila je u Dubrovačkim bibliotekama, a u razdoblju od 1986. do 1987. radila je u Centru za turističku dokumentaciju i informaciju Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu.

Godinu nakon počela je raditi kao nastavnik francuskoga i talijanskoga jezika u osnovnim i srednjim školama u Dubrovniku. U akademskoj godini 1992./1992. vraća se na gore spomenuti Fakultet prvo kao vanjska suradnica, a onda od 1997. i kao stalna zaposlenica. Od osnutka Sveučilišta u Dubrovniku Perica Domijan predavala je francuski jezik na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju te na studijima Menadžment u turističkoj destinaciji i Mediji i kultura društva. Godine 2005. izabrana je u nastavno zvanje predavačice za francuski i talijanski jezik na istom sveučilištu.

‘Moja draga i nezaboravna kolegica’

Kako dalje ističu s dubrovačkog sveučilišta, Domijan je od 2006. izvodila nastavu talijanskog jezika na preddiplomskom studiju Pomorske tehnologije jahta i marina i na diplomskom studiju Elektrotehničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu, od 2010. i na studiju Restauracija i konzervacija artefakata od papira, drva, tekstila, kamena i keramike.

Od ak. 2015./2016. izvodila je nastavu francuskog na studiju Povijest Jadrana i Mediterana, od 2016./2017. na stručnom studiju Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, od 2017./2018. izvodila je nastavu talijanskog jezika i na studiju Poslovna ekonomija. Sudjelovala je na više usavršavanja, te na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija. Objavila je nekoliko znanstvenih i stručnih radova.

“Moja draga i nezaboravna kolegica Perica, dobra duša Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu. I poslije rata Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju”, napisao je jedan njen kolega na društvenim mrežama.

Na jugu Hrvatske preminula sveučilišna profesorica: Kolege kažu da je bila ‘dobra duša fakulteta’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap