Pretraga

Predsjednik Milanović studente popularnog stručnog studija nazvao ‘komunalnim radnicima’

A- A+

Predsjednik Milanović danas boravi na Cresu gdje je dao izjavu novinarima. Tom je prilikom podrugljivo komentirao ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu te studente stručnih studija kojima predaje na studiju u Šibeniku.

Foto: Screenshot Facebook Zoran Milanović

Tijekom posjeta Cresu, predsjednik Zoran Milanović odgovarao je na pitanja novinara o odabiru kandidata za predsjednika Vrhovnog suda. Komentirajući tu situaciju dosta se podrugljivo osvrnuo i na ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu, rekavši za njega da “predaje pravo u Šibeniku komunalnim radnicima”, prenosi N1.

‘Predaje pravo komunalnim radnicima’

Ljudi koje Milanović očito podrugljivo naziva ‘komunalnim radnicima’ zapravo su studenti upravnog studija na Veleučilištu u Šibeniku. Ministar Malenica, inače pravnik s doktoratom zagrebačkog Pravnog fakulteta, na tom studiju predaje kolegije Upravno pravo, Upravno procesno pravo, Upravna praksa. Radi se o, napomenimo, akreditiranom programu koji nude brojna visoka učilišta diljem države.

Stručni upravni studij ili javnu upravu studirati tako možete na pravnim fakultetima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, ali i na veleučilištima u Vukovaru, Gospiću, Požegi i, naposljetku, Šibeniku. Štoviše, studij javne uprave dosta je popularan i na razvijenim europskim sveučilištima, a obično se naziva ‘public administration’ studijem. Primjerice, jedan se takav studij poučava na cijenjenom regionalnom Srednjoeuropskom sveučilištu (CEU).

‘Što je ovom nadmenom puranu?’

Ova je izjava predsjednika Milanovića zapela za oko Vedrana Đulabića, profesora kolegija s područja javne uprave na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Milanovićeve je riječi shvatio kao omalovažavanje studenata i nastavnika.

“Mislim, što je ovom nadmenom puranu s Pantovčaka? Kakvo je ovo omalovažavanje i prijezir prema kolegama nastavnicima i studentima stručnih studija javne uprave”, upitao se Đulabić na društvenim mrežama.

Dopuna tekstu 25.3.2021. u 15:20 sati

Predsjednik Milanović ispričao se studentima koje je podrugljivo nazvao “komunalnim radnicima”. O tome više pročitajte na ovoj poveznici.

Predsjednik Milanović studente popularnog stručnog studija nazvao ‘komunalnim radnicima’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap