Pretraga

Predsjednik Milanović na svečanoj promociji diplomanata u Zagrebu: „Život je putovanje, a ne destinacija“

A- A+

U subotu 29. veljače je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao svečanoj promociji diplomanata Pravnog fakulteta, koji je i sam pohađao, u Lisinskom. Održao je govor u kojem se obratio diplomantima i poručio im da ostanu u Hrvatskoj.

Pormocija Pravnog fakulteta foto: predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović prisustvovao je svečanoj promociji diplomanata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojima je poručio da će kao pravnici, odvjetnici, suci ili korporativni pravnici biti puno manje istraživači, a puno više testni piloti. „Da biste bili testni pilot morate imati puno znanja, morate imati praktičan duh, morate tragati stalno za nečim novim, držati se osnovnih bazičnih pretpostavki, ali ići svojim putem. Dajte svoj doprinos, gradite se, učite cijelo vrijeme, postavljajte pitanja, budite kritični prema politici“, poručio je diplomantima Pravnog fakulteta Predsjednik Republike, piše službeni portal Predsjednika, predsjednik.hr.

Izdvojeni članak

Obrazovni karton Zorana Milanovića, novog predsjednika države

„Život je putovanje, a ne destinacija“, kazao je u obraćanju predsjednik Milanović dodavši kako mu je ona važna, jer „moj put je moj put, a vaš put će biti svaki individualan, poseban, vaš podvig za svakog od vas. Moj put je bio neobičan i nije za ponavljati“.

U govoru se osvrnuo na mlade koji žele otići u inozemstvo. „Preko 60 posto, to je kao grozno, vi ćete svi ostati u Hrvatskoj po definiciji, takav vam je posao i to je dobro. Da se obraćam diplomantima elektrotehnike odnosno računarstva ne bi bilo tako“, rekao je Predsjednik. Podsjetio je na 1990. godinu kazavši da bi i tada devedeset posto studenata pravnog fakulteta, medicine, ili bilo kojeg drugog fakulteta u Zagrebu, reklo da želi otići u inozemstvo, vidjeti, ostati, vratiti se, tražiti svoj put. „To je ljudski, to je znatiželjno, to je potraga za znanjem, za novim usavršavanjem i naravno sa željom i ambicijom da se vratiš“. Rekao je predsjednik Milanović.

– Danas u tome vidim izazov za Hrvatsku jer ljudi odlaze vani masovno, ali se i vraćaju. Treba biti oprezan, stvoriti sve uvjete za ljude da ostanu. Gledajmo oko sebe, učimo, ne skačimo u zaključke, budimo skeptični, ali odani, predani i vjernim nekim idealima, i na kraju krajeva i svojoj domovini, istaknuo je predsjednik Milanović, piše predsjednik.hr.

Predsjednik Milanović na svečanoj promociji diplomanata u Zagrebu: „Život je putovanje, a ne destinacija“
Share via
Copy link
Powered by Social Snap