Pretraga

U Puli, gradu na moru u kojem se studira već 60 godina, čeka vas više od pedeset studijskih programa

A- A+

Pula, jedan od bisera hrvatskog Jadrana i među najstarijim njegovim gradovima nadaleko je poznata kao mjesto s najljepšom otvorenom pozornicom na svijetu koju su nam sagradili Rimljani prije dvije tisuće godina. Tijekom vremena Pula je izrasla u moderan grad. Mjesto nadohvat ruke svim većim europskim gradovima, a istovremeno mjesto u kojem vrlo brzo možete doći do plaža, središta grada ili pak netaknute prirode prožete mirom i tišinom. Upravo je njezina veličina i dostupnost danas ključni čimbenik što je mnogi maturanti odabiru kao mjesto studiranja. Mjesto u kojem brzo doći do užurbanog centra ili pak pobjeći u obližnju uvalu u kojoj mogu pratiti online predavanja i rješavati studentske obveze.

promofija fet unipula

Promocija FET – Sveučilište u Puli

Kulturološki okrenuta zapadnim civilizacijama Pula i dalje gaji visoki stupanj povezanosti sa međunarodnom zajednicom. Inozemni partneri čine važan dio studentskog iskustva te je njihovo uključivanje u nastavni proces neizostavni dio edukacije na mnogim studijima. A studiji su u Puli pokrenuti prije 60 godina kada je Mijo Mirković osnovao preteču današnjeg Fakulteta ekonomije i turizma čije ime on ponosno nosi. Nedugo zatim osnovana je Pedagoška akademija, današnji Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, zatim Filozofski fakultet, Muzička akademija, Fakultet za intersdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, Fakultet informatike, Odjel za prirodne i zdravstvene studije, Odjel za tehničke studije i Medicinski fakultet. U okviru navedenih fakulteta moguće je studirati na jednom od 54 studijska programa koji osiguravaju odličnu pripremu za zapošljavanje te već tijekom studija studente povezuju s poduzećima i institucijama u kojima im je omogućena studentska praksa, ali i obavljanje znanstvenih istraživanja.

Male grupe studenata te individualni pristup radu uz korištenje suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija osiguravaju stjecanje suvremenih znanja. Upravo nam je korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija omogućilo brzu prilagodbu novim okolnostima te smo našim studentima osigurali online predavanja i ispite što će biti moguće i u narednoj akademskoj godini javi li se zato potreba. Ipak, izravni kontakt teško je zamijeniti tehnologijom. Tako ćemo u 2021. godini dovršiti izgradnju novih objekata studentskog doma i restorana čime ćemo velikom broju studenata osigurati smještaj i kvalitetnu prehranu po u Europskoj uniji gotovo jedinstvenim uvjetima.

Vidimo se na studiju u Puli.

Saznajte više informacija o Sveučilištu u Puli na mrežnim stranicama: fet.unipu.hr i unipu.hr.

U Puli, gradu na moru u kojem se studira već 60 godina, čeka vas više od pedeset studijskih programa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap