Pretraga

U Hrvatskoj po prvi put uspješno provedene online prijave za upis na fakultete

A- A+

Studenti riječkog Sveučilišta su se za upis na diplomski studij u akademskoj godini 2015./2016. prijavljivali isključivo elektronički, putem servisa koji je samostalno razvila Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U četvrtak su objavljene i rang-liste koje sustav automatski generira na temelju svih dosadašnjih postignuća studenata za koje pojedini fakulteti smatraju da su važni.

Fakultet zdravstvenih studija

Prijave za upis na diplomske studije po prvi su puta provedene elektronički na nekom hrvatskom visokom učilištu. Putem weba su se mogli registrirati studenti svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci, osim Pravnog fakulteta.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Rijeci prvo će uskladiti studijske programe s tržištem rada

U budućnosti se planira postupno uvođenje elektroničkog sustava i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj, čime će se smanjiti troškovi i papirologija, ali i povećati transparentnost te dostupnost statističkih podataka.

Ukupno je bilo 2301 slobodno mjesto, a od 1500 prijavljenih pravo upisa na željeni diplomski studij ostvarilo je 1407 kandidata.

– Agencija je samostalno razvila ovaj kompleksni informacijski sustav čime je, s obzirom na vrlo visoke cijene takvih sustava, ostvarena ušteda od nekoliko milijuna kuna, pohvalili su se u priopćenju za medije iz AZVO-a.

U Hrvatskoj po prvi put uspješno provedene online prijave za upis na fakultete
Share via
Copy link
Powered by Social Snap