Pretraga

Uskoro prva LGBTIQ+ brucošijada u Hrvatskoj

A- A+

U zagrebačkom Tabanu, 16.svibnja održat će se prva hrvatska LGBTIQ+ brucošijada u organizaciji inicijative ‘AUT’. Organizatori nastoje pridati novo značenje tradicionalnim akademskim tulumima te promovirati različitost seksualnih orijentacija i rodnih identiteta.

Inicijativa ‘AUT’ u posljednje je dvije godine organizirala niz druženja na kojima se nastojalo pružiti podršku pojedincima koji su na putu samoprihvaćanja.

Najtreš brucošijada u povijesti Sveučilišta

Organizatori najavljuju tulum godine na kojemu se slavi i živi treš, šljokice i volani, a dobrodošli su svi. Uz glazbu novog milenija nastojat će se fakultete senzibilizirati i učiniti ih sigurnijima i otvorenijima za sve.

Posjetitelje očekuje punč dobrodošlice i prigodna kičasta hrana kao i fotografiranje za AUT-ov online godišnjak te tombola.

Izdvojeni članak

Profesor i kandidat za Europski parlament: Ponosim se svojim LGBT aktivizmom

Grupe vršnjačke potpore

AUTovci redovito organiziraju AUTaonice, grupe vršnjačke potpore za LGBTIQ+ osobe. Slijedeća se AUTaonica odvija 20.svibnja na Filozofskom fakultetu, a prijave za grupu su u tijeku.

Na Fakultetu političkih znanosti, organizira se i filmska projekcija filma ‘But I’m a Cheerleader’, 14.svibnja, a u planu je i organizacija pjesničke večeri LGBTIQ+ tematike.

-Do sada smo organizirale/i niz tribina i razgovora, gledaonica i akcija kojima je cilj promicanje i zagovaranje ljudskih prava LGBTIQ+ osoba u obrazovnim ustanovama, a težimo i dubinskom solidariziranju s drugim manjinskim grupama s kojima želimo zajedno graditi mrežu međusobne podrške te razmjene znanja i iskustva, kažu u AUT-u.

Copy link
Powered by Social Snap