Pogledajte urnebesan video splitskih satiričara na temu afera Pave Barišića

Od trenutka kada se pročulo da će Pavo Barišić postati ministar znanosti i obrazovanja, a prije nego je preuzeo tu dužnost u javnost je isplivalo čak nekoliko njegovih afera. Ovo nije još jedan tekst o njima, već vam skrećemo pozornost na urnebesan video kojeg je izradila ekipa pod imenom ‘Megatroll Split’, u kojemu sprdaju novog ministra obrazovanja.

Screenshot: YouTube; Megatroll Split

Od afere ‘Superprofesor’ prema kojoj je Barišić navodno istovremeno radio na četiri fakulteta i bio predavač na 19 kolegija, pa do afere plagijat – sve je u jedan satirični video sažela ekipa ‘Megatroll Split’, a s ciljem ismijavanja ministra. Radi se o videu koji je korisnicima društvenih mreža poznat, budući da je često sinkroniziran. Ovoga je puta krezubi brko preuzeo ulogu Pave Barišića.

Znanstvenik svjetskog glasa pobrojao sve neetične radnje ministra Barišića

– Napisa’ sam gomilu znanstvenih radova ili bolje reć’ prevea tuđe. Blažena Karamarkova digitalizacija, samo otvoriš Wikipediu i Google prevoditelji osjećaš se ka’ doktor znanosti. Samo ‘kopipejstaš’, sprdaju se satiričari.

Zamislili su i situaciju kada je Barišić saznao da će postati ministar znanosti, reakciju Barišića na spuštanje limita za oporezivanje studentske zarade, a našalili su se i sa zaustavljanjem kurikularne reforme te Glunčićevom izjavom vezanom uz rezultate PISA testiranja.

– Nema par mjeseci da smo uništili reformu obrazovanja. Iz fizike uče pljucat’ 3 puta kad prođe crna mačka. Pola misli da je Marulić napisa’ Zločin i kaznu. Bolje bi riješili PISA testove da nisu išli na nastavu, sprdaju se satiričari.

Od jučerašnje objave ovaj je video sakupio preko 11 tisuća pregleda, a ekipa poručuje kako je ‘Hrvatska država puna političkih klaunova’ i kako planiraju predstavljati ‘jednog po jednog iz svake političke opcije’. Njihov video ‘Ministar o plagijatu i državi’ možete pogledati u nastavku.

Odgovori