Pretraga

Pogledajte urnebesan video splitskih satiričara na temu afera Pave Barišića

A- A+

Od trenutka kada se pročulo da će Pavo Barišić postati ministar znanosti i obrazovanja, a prije nego je preuzeo tu dužnost u javnost je isplivalo čak nekoliko njegovih afera. Ovo nije još jedan tekst o njima, već vam skrećemo pozornost na urnebesan video kojeg je izradila ekipa pod imenom ‘Megatroll Split’, u kojemu sprdaju novog ministra obrazovanja.

Screenshot: YouTube; Megatroll Split

Od afere ‘Superprofesor’ prema kojoj je Barišić navodno istovremeno radio na četiri fakulteta i bio predavač na 19 kolegija, pa do afere plagijat – sve je u jedan satirični video sažela ekipa ‘Megatroll Split’, a s ciljem ismijavanja ministra. Radi se o videu koji je korisnicima društvenih mreža poznat, budući da je često sinkroniziran. Ovoga je puta krezubi brko preuzeo ulogu Pave Barišića.

Izdvojeni članak

Znanstvenik svjetskog glasa pobrojao sve neetične radnje ministra Barišića

– Napisa’ sam gomilu znanstvenih radova ili bolje reć’ prevea tuđe. Blažena Karamarkova digitalizacija, samo otvoriš Wikipediu i Google prevoditelji osjećaš se ka’ doktor znanosti. Samo ‘kopipejstaš’, sprdaju se satiričari.

Zamislili su i situaciju kada je Barišić saznao da će postati ministar znanosti, reakciju Barišića na spuštanje limita za oporezivanje studentske zarade, a našalili su se i sa zaustavljanjem kurikularne reforme te Glunčićevom izjavom vezanom uz rezultate PISA testiranja.

– Nema par mjeseci da smo uništili reformu obrazovanja. Iz fizike uče pljucat’ 3 puta kad prođe crna mačka. Pola misli da je Marulić napisa’ Zločin i kaznu. Bolje bi riješili PISA testove da nisu išli na nastavu, sprdaju se satiričari.

Od jučerašnje objave ovaj je video sakupio preko 11 tisuća pregleda, a ekipa poručuje kako je ‘Hrvatska država puna političkih klaunova’ i kako planiraju predstavljati ‘jednog po jednog iz svake političke opcije’. Njihov video ‘Ministar o plagijatu i državi’ možete pogledati u nastavku.

Pogledajte urnebesan video splitskih satiričara na temu afera Pave Barišića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap