Pretraga

Ovo je 10 gimnazija čiji su učenici lani dobili najbolju ocjenu na maturi iz Matematike

A- A+

U bazi podataka Školski rudnik vol. 3 moguće je vidjeti rezultate učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi, ocjene tih učenika u završnim razredima osnovnih i srednjih škola te trendove po školskim godinama. Između ostalog, prikazane su i prosječne ocjene koje su učenici svake škole gimnazijskog programa ostvarili iz obveznih predmeta na maturi po školskoj godini. Provjerili smo u kojih 10 gimnazija su učenici ostvarili prosječno najvišu ocjenu na zadnjoj državnoj maturi u 2019. godini iz Matematike.

Foto: srednja.hr

Izdvojili smo 10 srednjih škola čiji su učenici gimnazijskog programama na prošlogodišnjoj maturi 2019. godine ostvarili najvišu prosječnu ocjenu iz državne mature Matematike A razine. U obzir smo uzeli samo škole u kojima je najmanje 20 učenika pisalo ovaj ispit.

*Ako neke škole izvode i program koji nije gimnazijski, ti rezultati nisu uzeti u obzir. Uz ime škole nalazi se i prosječna ocjena koju su učenici ostvarili na maturi iz Matematike A razine u 2019.

1. III. Gimnazija Split – 3.98
2. XV. Gimnazija u Zagrebu – 3.95
3. V. Gimnazija u Zagrebu – 3.55
4. Gimnazija Franje Petrića Zadar – 3.42
5. III. Gimnazija Osijek – 3.20
6./7.  Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka – 3.19
6./7. Gimnazija Lucijana Vranjanina –  3.19
8. Gimnazija Metković – 3.04
9./10.Srednja škola Krapina – 3.0
9./10. Elektrostrojarska škola – 3.0

Kada usporedimo prosječne ocjene na maturi iz Matematike u 2019. s onima iz 2018. vidljivo je da je došlo do pada prosječne ocjene. Isto tako, ranije je na prvom mjestu bila XV. Gimnazija u Zagrebu i to s prosjekom iznad 4, a lani niti jedna škola nije ostvarila prosječnu ocjenu 4 iz Matematike. 10 gimnazija čiji su učenici dobili najbolje ocjene iz Matematike u 2018. možete pogledati ovdje.

Okušajte svoje znanje iz gradiva državne mature putem naše platforme za provjeru znanja kvizovi.srednja.hr.

Ovo je 10 gimnazija čiji su učenici lani dobili najbolju ocjenu na maturi iz Matematike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap