Pretraga

Maturanti nam otkrili koju ocjenu očekuju na maturi iz Matematike: Većina ih bira jednu

A- A+

Među čitateljima smo nakon ispita na maturi iz Matematike proveli anketu. Pitali smo ih koju ocjenu očekuju, a njih 3.055 odgovorilo je na to pitanje. Jedna prolazna ocjena prednjači.

državna matura ocjena

Foto: Srednja.hr

Početkom ovog tjedna na državnoj maturi pisali su se ispite iz Matematike.

Najviše očekuje dvojku

Višu razinu maturanti su polagali u ponedjeljak, a osnovnu u utorak. Polaznike više razine mučili su, očekivano, zadaci na kojima se maksimalno može ostvariti tri boda, dok je nižu obilježio dosta interesantno pitanje o zajedničkoj štednji Ivana, Matije i Petra.

Uoči iščekivanja rješenja mature, proveli smo anketu među našim čitateljima. Pitali smo koju ocjenu očekuju iz mature na Matematici. Prema rezultatima danas u 14 sati, u anketi je sudjelovalo ukupno 3.055 ispitanika, a odgovori, iako su podijeljeni, naginju prema jednoj ocjeni.

Precizno, najviše maturanata očekuje prolaz, odnosno ocjenu dovoljan (2). Čak 931 ispitanik odabrao je taj odgovor. Nakon toga slijedi 794 onih koji očekuju trojku, pa 560 maturanata koji misle da će dobiti odličnu ocjenu te njih 536 koji se nadaju četvorci. Najmanji broj maturanata, njih 234, odnosno niti osam posto, očekuje da će pasti maturu iz matematike. Ispod možete vidjeti anketu s rezultatima kako se budu mijenjali u realnom vremenu.

Neki zadaci su maturantima bili teški

Kako smo već spomenuli, maturanti su nam nakon ispita Matematike, kako na višoj, tako i na osnovnoj razini, ispričali što ih je najviše iznenadilo i koji su im zadaci bili posebno teški za riješiti. Na višoj razini to su bili zadaci pri kraju koji se boduju s tri boda, a jedan takav možete pokušati riješiti ovdje.

Na osnovnoj razini, kako su nam ispričale maturantice, najteži zadatak bio je jedan problemski. Ivan, Matija i Petar zajednički su štedjeli, a pristupnici ispitu morali su, iz ponuđenih podataka, odgonetnuti koliko su uspjeli skupiti. I taj zadatak možete riješiti u jednom od naših zadataka dana, kojem možete pristupiti na ovoj poveznici.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap