Pretraga

KiF objavio datum prijemnog: Pogledajte koji će se sve elementi ocjenjivati

A- A+

S obzirom na specifičnost svojih studija, Kineziološki fakultet u Zagrebu jedan je od fakulteta koji na upisima provode provjeru motoričkih znanja i sposobnosti. Ovogodišnji datum prijemnog za studije izobrazba trenera i kineziologija su poznati, kao i elementi koji se mogu naći u tim ispitima.

Foto: Serena Repice Lentini, Unsplash

Kineziološki fakultet u Zagrebu objavio je natječaje za ovogodišnje upise studija izobrazba trenera i kineziologija. Prijemna provjera motoričkih znanja i sposobnosti za upis kineziologije provodit će se od ponedjeljka, 29. lipnja do petka 3. srpnja, a za upis studija izobrazba trenera u ponedjeljak, 6. srpnja i utorak, 7. srpnja.

Plivanje isključujući element

Izdvojeni članak

Poznati novi uvjeti upisa na najpopularniji studij Filozofskog: Prijemni otkazan i na riječkoj psihologiji i engleskom

Razredbeni ispit za upis kineziologije i upis studija izobrazba trenera obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja, pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka.

Za upis studija izobrazba trenera motoričke sposobnosti i specifična motorička znanja provjeravaju se specifičnim testovima za pojedini smjer (fitness, kondicijska priprema sportaša i sportska rekreacija).

Za studij kineziologije ona izgleda ovako:

– Provjera motoričkih znanja i sposobnosti koja su važna pretpostavka za uspješan završetak studija i za stjecanje potrebne kvalifikacije i nužnih kompetencija za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture na svim stupnjevima odgoja i obrazovanja i za neposredan rad u jednome od izabranih područja primijenjene kineziologije (sporta, sportske rekreacije, kineziterapije i sportskog menadžmenta) obavlja se provjerom stečenih motoričkih znanja po programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Na svakom pojedinom testu od navedenih 9 sportova kandidat može ostvariti do 50 bodova, piše u natječaju uz dodatak kako kandidat koji na provjeri motoričkih znanja i sposobnosti ostvari ukupno manje od 162 boda nije ostvario razredbeni prag.

Uz prijemni koji ukupno donosi 450 bodova, na temelju uspjeha u školi moguće je ostvariti ukupno 200 bodova, a temeljem ispita mature još 250. Dodatno se s maksimalnih 100 bodova može ostvariti temeljem sportskih postignuća.

Kandidati moraju poslati prijavu poštom

Izdvojeni članak

Filozofski fakultet ukinuo prijemni i za svoj napopularniji studij: Nema ni ispita predznanja za upis anglistike

Osim prijave za upis na studij putem Postani student, za upis pristupnici su također dužni predati KiF-u prijavu za dodatnu provjeru motoričkih znanja i sposobnosti, potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti uredno ovjerenu isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjene obrasce Izjave o zdravstvenom statusu i izjave o korištenju osobnih podataka, fotografiju veličine 3×4 cm i uplatnicu za troškove razredbenog postupka. Troškovi prijemnog su 500 kuna, a uplatnica zajedno s navedenom dokumentacijom šalje se poštom na adresu KiF-a od 1. do 10. lipnja.

Pristupnici mogu prijaviti i izaći na razredbeni ispit na sva tri smjera izobrazbe trenera od čega za izlazak na prvi razredbeni ispit plaćaju 500 kuna, a na druge po 300 kuna. Isto tako, pristupnici koji izlaze i na razredbeni ispit za upis na studij kineziologija, za izlazak na razredbeni ispit za upis na neki od smjerova na preddiplomskom stručnom studiju izobrazba trenera plaćaju po 300 kuna.

Više detalja o prijemnom za KiF, kao i popis elemenata koji se mogu naći u provjeri možete naći u dokumentima u nastavku. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [262.42 KB]

KiF objavio datum prijemnog: Pogledajte koji će se sve elementi ocjenjivati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap