Pretraga

Promjena plana za pristupnike mature u jesenskom roku: Kod prijave ispita obratite pažnju na ovo

A- A+

Iako je ljetni rok državne mature završio tek nedavno, uskoro završavaju prijave za drugi ovogodišnji, jesenski rok državne mature. Usred prijava, pristupnicima koji nisu redoviti učenici omogućeno je zbog novonastalih okolnosti da ispite pišu, osim u Zagrebu, u još dva hrvatska grada.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Dosadašnjih godina pristupnici maturi na jesenskom roku, koji nisu redoviti učenici, ispite su mogli pisati samo u Zagrebu. Tako je trebalo biti i ove godine, no zbog novonastalih okolnosti ta praksa je promijenjena.

Izdvojeni članak

Već danas počinje prijava ispita za jesenski rok mature, pogledajte kada se piše svaki od ispita

Ovih dana iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja pristupnike su obavijestili da kao mjesto pisanja ispita na jesenskom roku u sustavu pod poveznicom ‘Moje postavke’ mogu birati Zagreb, Slavonski Brod ili Split. Adresa ispitnoga mjesta bit će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom Moj raspored,  najkasnije pet dana prije pisanja ispita.

Redovni učenici, kao što je i bilo predviđeno, prijavljene ispite pišu u svojim školama.

Prijave ispita državne mature za jesenski rok, podsjetimo, započele su 20. srpnja i traju samo do 31. srpnja u 23:59. Naknadne prijave, odjave i promjene ispita za jesenski rok moguće su od 1. do 4. kolovoza, ali samo uz opravdane razloge, poput težih zdravstvenih problema u vrijeme prijava ispita, smrti u obitelji, prometne ili druga nesreće te slično. U jesenskom se roku ispiti održavaju od 19. kolovoza do 4. rujna, a raspored i ostale detalje prijava za taj ispitni rok možete doznati na poveznici.