Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Nastavljamo s predstavljanjem srednjoškolskih programa s najvišim prosječnim brojem upisanih osmaša. Na ljetnom roku to je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prirodoslovno-matematička gimnazija Gimnazije Bjelovar.

gimnazija bjelovar

Foto: Gimnazija Bjelovar

Ljetni upisni rok u srednje škole zaključen je sredinom srpnja, a do početka prijava u jesenskom roku analizirali smo podatke o bodovima upisanih u pojedine srednjoškolske programe. Podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najveći prosječni broj bodova upisanih u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji Gimnazije Bjelovar, 79,25.

Na listi programa za ovu županiju slijedi opća gimnazija iste škole gdje upisani imaju prosječno 76,78 bodova. I na trećem mjestu ove ljestvice nalazi se opća gimnazija na češkom jeziku u Gimnaziji Daruvar, s prosjekom bodova upisanih 74,24.

Zanimljivo za primijetiti i kod ove županije jest da su neki strukovni programi ‘preskočili’ gimnazijske na ljestvici. Riječ je o programima Medicinske škole Bjelovar te tehničaru za računalstvo u bjelovarskoj tehničkoj školi.

Koji su se još srednjoškolski programi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji svrstali među deset onih koje su upisivali osmaši s naviše bodova, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

Izvor podataka: MZO

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

 

Copy link
Powered by Social Snap