Pretraga

Benčić je kao studentica radila na štandu gdje su se prodavale petarde pa dobila prekršajnu prijavu

A- A+

U Saboru je zaiskrilo na relaciji Hrvoje Zekanović, zastupnika Hrvatske demokršćanske stranke i Sandre Benčić, dopredsjednice stranke Možemo! i njihove kandidatkinje za premijerku na izborima iduće godine. Zastupnik Zekanović je otkrio kako je protiv Benčić prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike i vrijeđanja policijskih službenika. Benčić je kasnije objasnila kako se radilo o studentskom poslu koji je tada obavljala i da je prijavu zaradila radeći na štandu tijekom Božićnog sajma u Zagrebu.

petarde u pozadini i glava Sandre Benčić

Foot: Pixabay | Screenshot

Tijekom slobodnog govora u Saboru, zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović iznio je neke tvrdnje o dopredsjednici stranke Možemo! i njihove kandidatkinje za premijerku na izborima iduće godine, Sandre Benčić. Izjavio je kako je protiv nje prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike i vrijeđanja policijskih službenika.

– Ne tako davne 2001. protiv S.B. je Policijska uprava zagrebačka podnijela prekršajnu prijavu jer je na Trgu kralja Tomislava građanima nudila na prodaju pirotehnička sredstva prve kategorije, bez odobrenja nadležnih tijela, a prilikom postupanja policije vrijeđala ih je i omalovažavala pogrdnim riječima. Pogodite o kome se radi, bila je visoko pozicionirana aktivistica u Centru za mirovne studije i dugo godina plaćena od Sorosa, 18 godina je studirala pravo, rekao je Zekanović u Saboru.

Izdvojeni članak

Saborski zastupnik: Proračunskim novcem stimulira se studente da promjene seksualnu orijentaciju

Iako je naveo inicijale osobe, Zekanović je svjesno aludirao da se radi o Sandri Benčić te je dodao kako  se detalji o ovom slučaju mogu pronaći na stranicama Ustavnog suda. Ubrzo nakon toga, Benčić je za Index.hr objasnila o čemu se zapravo radi.

– Radila sam kao studentica na Božićnom sajmu, na štandu sam prodavala ukrase, petarde, sve te božićne stvari. Policija nam je više puta dolazila, kontrolirali su datum do kojeg se može prodavati petarde. Kao da smo mi studenti znali za taj datum. Oni su tad priveli nekoliko nas studenata, ali ne i vlasnika. Odmah su nas pustili, ispričala je Benčić za Index.hr.

Dodala je kako je to bio ‘bezvezni prekršaj’ i da su svi studenti od istog i oslobođeni. Istaknula je i da joj nije jasno zašto ‘Andrej Plenković koristi ovakve jadnike za obračun’.

– Zar Plenković zaista nema nikakvog političkog sadržaja s kojim će se boriti sa mnom oko ključnih tema, nego preko Zekanovića plasira što sam ja kao studentica radila na Božićnom sajmu? Što će mi još naći? Da sam u prvom razredu primljena u pionire? Jesam, kao i svatko iz moje generacije, poručila je Benčić za Index.hr.

Copy link
Powered by Social Snap