Pretraga

U Češkoj zasvirala hrvatska himna: Naši učenici ‘pobrali’ pet medalja na matematičkoj olimpijadi

A- A+

Hrvatski učenici ne prestaju nizati fantastične uspjehe na međunarodnim natjecanjima u znanju, a posljednji takav ostvarili su na upravo završenoj 13. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi (MEMO) u Češkoj. Ondje su osvojili čak pet medalja, a naš najuspješniji učenik u 2018./2019. u individualnom je dijelu natjecanja ostvario najviši broj bodova čime je postao apsolutni pobjednik.

Ove je nedjelje u češkim Pardubicama završena 13. Srednjoeuropska matematička olimpijada na kojoj je sudjelovalo čak 60 učenika iz deset srednjoeuropskih država, među njima i Hrvatske.

Izdvojeni članak

Upoznajte miočana Krešimira – najboljeg hrvatskog učenika u ovoj školskoj godini

Našu zemlju predstavljala su šestorica učenika XV. gimnazije Zagreb, koja se kući vatila s čak pet medalja oko vrata. Učenici David Mikulčić, Vedran Cifrek i Gabrijel Radovčić osvojili su srebrne, Lovro Vladić brončanu, a Mateju Ljubičiću medalja istoga sjaja izmaknula je za samo jedan bod.

Najbolji uspjeh polučio je jedan od najuspješnijih hrvatskih učenika u 2018./2019., miočan Krešimir Nežmah, koji je u individualnom dijelu natjecanja bio prvi s najvišim brojem bodova.

– Šestu godinu zaredom jedan od hrvatskih natjecatelja osvojio je zlatnu medalju na pojedinačnom natjecanju. Ove godine taj izniman uspjeh postigao je Krešimir Nežmah. I ne samo to! Krešimir je imao više bodova od svih drugih natjecatelja te postao apsolutni pobjednik i njemu u čast izvedena je hrvatska himna, priopćili su iz Hrvatskog matematičkog društva.

Podsjetimo za kraj, Krešimir učenik kojemu je u prošloj školskoj godini dodijeljen najveći broj Oskara znanja, njih čak pet, i to upravo zbog uspjeha na domaćim i inozemnim natjecanjima u znanju. Tim povodom porazgovarali smo s Krešimirom, a što nam je sve otkrio o sebi pročitajte u velikom članku na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap