Pretraga

[FOTO] Je li ovo najljepše ukrašena škola u Hrvatskoj? Za Božić su pripremili pravu bajku

A- A+

Djed Božićnjak, božićno selo, borovi, kutak za druženje, kolači i pšenica na prodaju. Tek je to djelić atmosfere Božićne bajke u Poljošici, projekta učenika i nastavnika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek.

poljoprivredna i veterinarska škola osijek za božić

Božićna bajka u Poljošici
Foto: Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek

Božić je pred vratima, a ukrasi i blagdanski ugođaj ispunili su sve prostore. Brojne su škole, kao i svake godine, uredile svoje hodnike, zbornice i učionice, ali jedna od njih je posebna – Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek.

Božićna bajka kao ni jedna

Poljoprivredna i veterinarska škola u Osijeku pripremila je cijeli set, a ugođaj su u sedam dijelova podijelili s pratiteljima na društvenim mrežama. Božićna bajka u Poljošici, kako od milja zovu svoju školu, nikad nije sjajila s toliko žara, ističu iz Škole, kao ove godine.

– U ‘dvojci’ vlada pravi stvaralački nered iz kojeg na hol izlazi krasan zimski grad, kuće, crkva, ambulanta. Kreativnost bez granica, napisali su iz Poljoprivredne i veterinarske škole.

U njihovoj se božićnoj bajci našao i Orašar, tradicionalni njemački poklon ispod jelke, zaštitnik kuće i obitelji, lutka iz baletne bajke.

Posjetio ih je i Djed Božićnjak

Pripremili su i posebno mjesto za druženje, a u sklopu njega i kutak za Djeda Božićnjaka koji je školu i sam posjetio 14. prosinca.

– Ho, ho, hooo! Nakon malo lutanja i krivih skretanja, stigao je i kod nas da podijeli poklone i razveseli veliku i malu djecu i one koji se tako osjećaju, napisali su iz Škole povodom dolaska Djeda Božićnjaka.

Božićno selo

Dio Božićne bajke u Poljošici upotpunjuje i cijelo božićno selo koje su učenici pripremili u suradnji s nastavnicama. Rezultat je to, kažu, zajedničkog rada i truda velikog broja učenika iz svih razreda i nastavnice koja ih je predvodila.

– Ovo predblagdansko vrijeme, posebno je pokazalo koliko nam je nedostajalo druženje i zajedničko kreativno stvaranje, otkrivanje skrivenih talenata i timski rad, napisali su na društvenim mrežama.

Da su u tinejdžerskim godinama već itekako poduzetnički orijentirani, učenici su pokazali i tako što su organizirali prodaju kolača.

Učenici ispričali kako je sve nastalo

Božićna je bajka u Poljošici privukla medijsku pažnju pa je u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Neki učenici, poput Tonija, koji pohađa smjer mehaničara poljoprivrednje mehanizacije za HRT su ispričali kako je nastala Božićna bajka u Poljošici.

– Cijeli naš razred je radio konstrukciju, konstrukciju jaslica, ograde, radili smo još konstrukciju za bor da se stavi na njega i to smo sve radili od materijala koji smo imali u školu, rekao je novinarima Toni.

Poduzetnički dio ovog projekta za HRT pojasnila je Sara, učenica smjera poljoprivredni tehničar fitofarmaceut.

– Sijali smo pšenicu i ukrašavali ju kako bi mogli prodavati, radili smo ljutu šokicu, džemove, vino, ocat što je sve naša školska zadruga Agro Vet radila, kazala je Sara.

poljoprivredna i veterinarska škola osijek za božić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap