Pretraga

Grupa osnovnoškolaca brutalno pretukla profesora pod izlikom da je gej

A- A+

Novosadskog profesora matematike Ivana Janeša u nedjelju je žestoko pretukla grupica osnovnoškolaca u dobi između 12 i 15 godina dok je ispred Željezničkog kolodvora čekao suprugu i dijete. Slomljen mu je nos, a zaradio je i brojne kontuzije po cijelom tijelu. Policija još uvijek nije pronašla počinitelje.

Grupa osnovnoškolaca u dobi između 12 i 15 godina ispred Željezničkog kolodvora u Novom Sadu brutalno je pretukla profesora matematike Ivana Janeša pod izlikom da je homoseksualac. Nesretni nastavnik je stradao u trenucima dok je u parku čekao ženu i dijete, javio je novosadski portal 021.

Izdvojeni članak

Petina hrvatskih školaraca doživjela nasilje

Ničim izazvan napad

Prema Janešovom svjedočanstvu napadači su mu prišli dok je sjedio na klupici u parku te su ga pitali ‘Koliko je sati’. Nakon što su čuli odgovor produžili su dalje, te pričekali da im se pridruži još par članova. Potom se iz klike izdvojio najmanji od njih (otprilike 12 godina star) i upitao ga poznaje li nekog pedera, a nakon što je Janeš potvrdno odgovorio, dječak je povikao ‘Ti si peder’, našto su svi dječaci poletjeli prema njemu i počeli ga šutirati i udarati, prepričava unesrećeni profesor.

Policija traga za napadačima

– Pomislio sam da se branim, ali shvatio sam da su u pitanju djeca te sam pokušao pobjeći. Nije mi uspjelo jer su me srušili s bicikla i nastavili tući. Nisam siguran koliko je to trajalo, ali čuo sam ih kako viču ‘Pusti, hoću ga i ja šutnuti u glavu’. Nakon što su završili ostao sam ležati, otkriva potresne detalje Ivan Janeš za portal 021.

Janešu su u novosadskom KBC-u ustanovljene brojne kontuzije i slomljen nos.

Policija je iste večeri pozvala dvojicu mladića na prepoznavanje, ali Janeš tvrdi kako su oni bili znatno stariji od napadača.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap