Pretraga

Ideš u srednju i želiš besplatno naučiti kako izraditi vlastitu web aplikaciju? Ovo je prilika za tebe

A- A+

Srednjoškolci imaju priliku pohađati školicu na kojoj će naučiti kako izgleda rad u IT tvrtki te kako izraditi vlastitu web aplikaciju. Program Java developer experience pokrenuo je CROZ kako bi mladima pomogao da steknu radno iskustvo koje će im biti neophodno kada će tražiti posao. Na besplatnom programu u trajanju od dva tjedna srednjoškolci će iz prve ruke vidjeti kako nastaju web aplikacije te se upoznati s atmosferom u CROZ-u.

java programiranje

Foto: Clement Helardot, Unsplash

Developeri bez radnog iskustva nisu najpoželjnija radna snaga, a toga su svjesni i u CROZ-u, domaćoj informatičkoj tvrtki koja je usmjerena uslugama u bankarskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima.

‘Nije klasični tečaj niti praksa’

Zato su pokrenuli projekt Java developer experience @ CROZ. To nije klasični tečaj niti praksa, već prilika za iskustvo na kojem će srednjoškolci vidjeti kako izgleda jedna IT tvrtka, čime se sve bavi te će uz pomoć mentora izgraditi vlastitu web aplikaciju.

CROZ-u nije strano obrazovanje mladih. Kroz udrugu Programerko pomogli su tisućama osnovnoškolaca da naprave svoje prve korake u programiranju. Za studente su pokrenuli program Ljetni akcelerator iza čijeg se naziva krije program studentskih praksi. Iz prve ruke i uz mnoštvo CROZ mentora, studenti dolaze u susret s tehnologijama i radom u industriji na pravim projektima. Osim toga, CROZ dugi niz godina surađuje s obrazovnim ustanovama, a njihovi mentori sudjeluju u nastavi na FER-u, FOI-ju, Algebri te drugim fakultetima i učilištima u obliku predavanja, radionica, vođenja projekata i cijelih predmeta.

Izdvojeni članak
osoba koja sjedi za laptopom

Google nudi besplatne tečajeve, neki su nam se baš svidjeli: Možete dobiti i certifikat

Kako se prijaviti

Kroz Java developer experience @ CROZ srednjoškolci će iz prve ruke vidjeti kako se programiraju web aplikacije, pisat će programski kod i postavljati arhitekturu sustava. Kroz sve faze razvoja aplikacije, od analize problema, preko postavljanja arhitekture i implementacije rješenja, do dizajna korisničkog sučelja vodit će ih iskusni mentori iz CROZ-a. Učenici će se upoznati s nekim od alata i tehnologija koje u radu koriste CROZ-ovci, te će doživjeti atmosferu u samoj tvrtki.

Besplatan program traje 2 tjedna (27.6. – 8.7.2022.) i uključuje ručak u CROZ kantini. Broj polaznika je ograničen, a prijave traju do 13. lipnja. Srednjoškolci svoje mjesto u školici mogu osigurati putem linka, a za sva pitanja mogu se javiti na [email protected].