Pretraga

Izdvojili smo top 5 aplikacija koje će vam olakšati učenje

A- A+

Učenje ili mučenje, vječna je dilema svih koji su prošli kroz školske klupe. Posljednjih godina moderne tehnologije unijele su brojne promjene u učenje i na razne načine olakšale savladavanje školskih i studentskih obaveza, stoga smo izdvojili naših top 5 aplikacija koje će vam biti korisne u tu svrhu.

Galaxy S21 FE 5G

Tehnologija je uvela revoluciju u način na koji učimo | Foto: Samsung

Pametni telefoni postali su neizostavni alat svih učenika, koji im uz na dohvat ruke stavljaju mogućnosti gotovo nezamislive prije svega nekoliko desetljeća. Bolji pametni telefon sa sobom donosi i bolje mogućnosti, a novi Samsung Galaxy S21 FE 5G vrhunski je Samsung pametni telefon uz kojeg svi dnevni zadaci postaju lakši. Brojne aplikacije mogu se koristiti kako bi se olakšala svakodnevica u učeničkim klupama, a mi u nastavku donosimo izbor od top 5 aplikacija za pomoć pri učenju.

1. Office Lens

Još prije svega nekoliko godina, učenici i studenti diljem svijeta mukotrpno su prepisivali sadržaj s ploče u bilježnice. Svi se sjećamo koliko je bitna odluka bila izabrati pravu bilježnicu na početku svake godine, dovoljno veliku da u nju stanu sve potrebne bilješke, a opet vizualno cool i praktičnu kako torbe ne bi bile pretrpane kad u njih stavimo sve knjige i bilježnice. S razvojem sve boljih pametnih telefona i projektora koji uvelike zamjenjuju kredu na pločama, bilježnice polako gube na popularnosti. Puno je jednostavnije izvaditi svoj pametni telefon i fotografirati bilješke, koje kasnije možemo prebaciti na računalo i razmjenjivati s kolegama. Microsoftova aplikacija Office Lens omogućava korisnicima da jednostavno fotografiraju ploče, dokumente ili Power Point slajdove i pretvore ih u tekst. Uz tri odlične kamere novog Galaxy S21 FE 5G Samsung pametnog telefona nema sumnje da će fotografije biti u vrhunskoj kvaliteti bilo da su snimljene moćnom prednjom kamerom od 32 MP, širokokutnom kamerom ili Telephoto objektivom uz mogućnost zuma do 30 puta.

Galaxy S21 FE 5G

Novi Samsungov Galaxy S21 FE 5G pametni uređaj | Foto: Samsung

2. Dragon Dictation

Bilješke na ploči su korisne, no nekad ih profesori jednostavno izbjegavaju. Znamo koliko teško je pratiti suhoparno predavanje koje se sastoji od sat vremena čistog prepričavanja. U takvim situacijama nije lako održati koncentraciju i misli lako odlutaju pa se često nađemo u situaciji u kojoj odjednom više ne znam gdje smo stali niti što smo zadnje čuli. Aplikacija Dragon Dictation rješenje je za sve one koji često odlutaju u mislima i nije im lako pratiti duga predavanja pretrpana informacijama. Dovoljno je da upale snimanje na svom pametnom telefonu i nakon što snime sve što su željeli aplikacija će zvučnu snimku automatski transkribirati u digitalni tekst. Tekst potom možete spremiti u dokument jednako jednostavno kao i da ste informacije sami zapisivali.

3. RefME

Pravilno citiranje i navođenje izvora ključan je dio pisanja svakog akademskog ili istraživačkog rada. Granica između parafraziranja te citiranja i plagiranja je u pravilnom navođenju izvora. Kao što znaju svi koji su se susreli s pisanjem seminarskih radova sastavljanje popisa izvora često zna biti i najzamorniji dio pisanja rada. Sve informacije moraju biti ujednačene, pravilno oblikovane i u točnom redoslijedu sukladno stilu citiranja koji je propisan. Aplikacija RefME omogućava korisnicima da jednostavno fotografiraju barkod koji se nalazi na koricama knjige i automatski izrade referencu u željenom stilu, bilo da se radi o MLA, APA, Chicago ili nekom drugom formatu navođenja izvora.

Galaxy S21 FE 5G

Budimo realni, koliko god pametni telefoni bili korisni za učenje, koristimo ih i za brojne druge stvari | Foto: Samsung

4. myHomework Student Planner

Dobro planiranje pola je posla, a uz myHomework Student Planner pregled svih obaveza na dohvat je ruke. Ova aplikacija digitalni je planer uz pomoć kojega možete pratiti raspored svih predavanja, zadaća, ispita i projekata na jednom mjestu te tako osloboditi glavu hrpe informacija i osigurati da ne zaboravite neki važni rok ili predaju. U kombinaciji s moćnom baterijom od 4500 mAh i opcijom brzog punjenja novog Galaxy S21 FE pametnog telefona možete biti sigurni da će vaš planer biti stalno uz vas, koliko god da radni dan trajao. A budimo realni, koliko god pametni telefoni bili korisni za učenje, koristimo ih i za brojne druge stvari pa je zato bitno da nas baterija ne iznevjeri baš onda kad nam je najpotrebnije.

5. Google Drive

Google Drive kralj je svih aplikacija za produktivnost uz brojne opcije koje omogućavaju spremanje, dijeljenje i upravljanje materijalima na jednom mjestu. Uz mogućnosti uređivanja dokumenta direktno u Google Drive-u i opciju automatskog spremanja, nema brige da će se neki dokument izgubiti ili da ćemo ga zaboraviti spremiti. Google Drive nudi i opciju rada bez spajanja na Internet te mogućnost zajedničkog uređivanja dokumenata s više ljudi što je svakako korisno kod grupnih projekata kao što su prezentacije ili seminari. Osim na računalu, Google Drive dostupan je i na pametnim telefonima pa pristup svojim dokumentima možete imati gdje god da se nalazite, a uz vrhunske performanse i moćni osmojezgreni procesor Galaxy S21 FE 5G pametnog telefona nema brige da će neki zadatak biti prezahtjevan.

Galaxy S21 FE 5G

Galaxy S21 FE 5G spaja aktraktivan dizajn, moćne performanse i inovativne mogućnosti | Foto: Samsung

Dobar pametni telefon i više je nego dovoljan kako bi uz njega uspješno savladali sve školske i studentske zadatke, a novi Galaxy S21 FE 5G odličan je izbor za sve koji žele atraktivan uređaj moćnih performansi. Uz brojne inovativne tehnologije i mogućnosti, Galaxy S21 FE 5G vrhunski je pametni telefon koji olakšava snalaženje u svakodnevici te pruža brojne mogućnosti za zabavu. Više informacija o uređaju potražite na poveznici.

Izdvojili smo top 5 aplikacija koje će vam olakšati učenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap