Pretraga

Lovac iz Potjere postigao najveći međunarodni uspjeh hrvatskih kvizaša u povijesti: ‘Ne znam kako’

A- A+

Dean Kotiga, lovac iz Potjere i Superpotjere, osvojio je zlato u individualnoj kategoriji na Međunarodnom kvizaškom natjecanju u Španjolskoj. Iz Hrvatskog kviz saveza poručili su da je ovo najveći međunarodni uspjeh hrvatskih kvizaša u povijesti te da je Kotiga sada najbolji kvizaš na svijetu. Kotiga je pak kazao da ni sam ne zna kako je uspio uzeti zlato.

dean kotiga

Dean Kotiga u Superpotjeri | foto: HRT

Dean Kotiga osvojio je zlato u individualnoj kategoriji na međunarodnom natjecanju ‘International Quizzing Championships’ u Španjolskoj. Iz Hrvatskog kviz saveza poručili su da je Kotiga pobijedio s četiri boda prednosti i tako postigao najveći međunarodni uspjeh hrvatskih kvizaša u povijesti.

– Dok je prije nekoliko godina bilo nadrealno to što imamo predstavnike u najboljih deset na ovakvim natjecanjima, sad imamo najboljeg kvizaša na svijetu. No, tu nije stalo. Iza ponoći Kotiga i Trgovec u ekipi The Rolling Scones osvojili su zlato u klupskom ekipnom kvizu nakon srebra zadnje dvije godine. A danas su Petar Prugovečki i Krešimir Melnik donijeli zlato iz parova u U-30 kategoriji, naveli su iz Hrvatskog kviz saveza.

Izdvojeni članak
Morana Zibar lokvinja Potjera imitira igrače

VIDEO: Ovo morate pogledati, lovkinja iz Potjere objavila urnebesan video o igračima kviza

Kotiga je također osvojio i zlato na tematskom kvizu o književnosti. O uspjehu se Kotiga oglasio na X-u, donedavnom Twitteru. Napisao je da inače ne objavljuje ovakve stvari, no da mu je ovo vjerojatno ‘once-in-lifetime situacija’.

– Evo, ovih se dana odvijava Međunarodno kvizaško natjecanje, najvažnije na svijetu, a ja sam ni sam još ne znam kako u indi konkurenciji uzeo zlato, objavio je Kotiga.