Pretraga

Majka opravdala djeci markiranje, pa završila u zatvoru na pola godine

A- A+

nydailynews.com

Kalifornijski roditelji ovih dana naučili su nešto iz lošeg iskustva majke dvoje djece, Lorraine Cuveas. Naime, ta majka je odlučila za dvoje svoje djece opravdati čak 116 dana koje nisu bili u školi i zato završila u zatvoru. Podlegala je novom kalifornijskom zakonu, pa će sada zbog opravdanih dana morati odslužiti zatvorsku kaznu od 180 dana. 

Tridesetčetverogodišnja Kalifornijka, Lorraine Curves trenutno se nalazi u zatvoru nakon što ju je sud u Hanfordu optužio da je svojoj djeci pisala ispričnice i opravdavala njihova markiranja.

Izdvojeni članak

Tražila strožu kaznu za silovatelje svoje maloljetne kćeri, a dobila 18 mjeseci zatvora

Pravdaj sate, pa ćeš završiti u zatvoru 

Ovaj novi zakon u Kaliforniji koji uključuje rigorozne zatvorske kazne za nemarne roditelje, objašnjava da svaki roditelj može završiti u zatvoru ukoliko prekorači broj opravdanih sati. Svaki otac i majka mogu djetetu školarcu opravdati najviše deset posto vremena školske godine. Za sve iznad toga čeka ih zatvorska ćelija. 

Djeca koja 116 dana nisu bila u školi pohađaju tek drugi i treći razred osnovne škole, a bez majke će biti gotovo punih pola godine.

Upozorenja nisu upalila, pa joj je policija pokucala na vrata 

Prije nego što je policija došla po nesretnu majku, školski nadzornik ju je više puta pokušao upozoriti na to što radi. 

– Prvo razgovaramo s roditeljima, pokušavamo ih dobiti telefonski i u više navrata im šaljemo pisma, da provjerimo zašto djeca nisu u školi, kazao je Tim Bowers, školski nadzornik.
Kad to ne uspije, onda se ugovaraju sastanci s roditeljima, kako bi uprava škole popričala o djeci koja nisu na satu. 

Nakon što se roditelji ogluše na sva upozorenja, policija im kuca na vrata.

Neodgovorna majka će tako uz gotovo šest mjeseci zatvora platiti i kaznu od dvije tisuće dolara. Još nije poznato tko će se u tom razdoblju brinuti o dvoje osnovnoškolaca, javlja NY Daily News.

Copy link
Powered by Social Snap