Pretraga

Na ChatGPT uskoro stižu noviteti: U chat ćete moći učitavati fotografije, ali i razgovarati s njim

A- A+

Tvrtka OpenAI najavila je novitete koje će uvesti za korištenje njihovog popularnog chatbota ChatGPT-ja. Jedan od tih noviteta je mogućnost ChatGPT-ja da prepoznaje glas i da svoje rečenice izgovara. Osim toga, korisnici će uskoro u razgovor s robotom moći uploadati i fotografije.

ChatGPT ilustracija na računalu

ChatGPT ilustracija na računalu | foto: Pixabay

Komunikacija s ChatGPT-jem uskoro će biti podignuta na novu razinu jer je OpenAI, tvrtka koja ga posjeduje, najavila da će ovaj chatbot prepoznavati vaš glas i razgovarati s vama te da ćete u razgovor moći stavljati i fotografije.

Način razgovora sličan kao i s Alexom i Siri

Kako piše The Verge, razgovor s robotom bit će prilično jednostavan i kao na drugim aplikacijama s opcijom snimanja govora; unutar aplikacije ćete kliknuti određenu tipku i izgovoriti svoje pitanje. ChatGPT će to pitanje pretvoriti u tekst te će vam, umjesto tekstualno, odgovor dati na isti način – glasovno. Sličan način razgovora već postoji s virtualnim asistentima Alexom, Siri i Google Assistantom.

Što se tiče glasa kojim će ChatGPT odgovarati na upite, za početak će biti dostupno pet opcija, a s vremenom će se taj izbor povećati. No, s obzirom na to da OpenAI radi i na modelu koji tekst prebacuje u ljudski govor kojemu treba samo nekoliko sekundi da počne imitirati bilo čiji glas, The Verge upozorava da bi se time mogle otvoriti prilike za brojne prevare i manipulacije.

Izdvojeni članak
ChatGPT ilustracija na računalu

Autor ‘Igre prijestolja’ i drugi pisci tuže tvrtku koja je napravila ChatGPT: ‘Krše autorska prava’

Jednostavno učitavanje fotografija

Druga nova opcija koja stiže na ChatGPT odnosi se na pretraživanje fotografija i slična je kao i Google Lens. S ovom opcijom ćete jednostavno u aplikaciju učitati fotografiju za koju tražite informacije, a ChatGPT će vam dati odgovor za koji smatra da je relevantan. Kako bi taj odgovor bio što precizniji, možete upisati, ili izgovoriti, neke dodatne podatke koji će pomoći chatbotu da njegov odgovor bude što točniji.

Nove opcije bit će dostupne za dva tjedna, ali samo onima koji plaćaju premium verziju, odnosno, ChatGPT Plus. Za sve ostale korisnike, ove će opcije stići nešto kasnije.