Pretraga

Najčudnije stvari koje su zabranili u školama

A- A+

U većini škola zabranjene su slične stvari – pušenje, alkohol, neprimjerena odjeća i slično. Ipak, neke su škole dospjele u medije zahvaljujući svojim čudnovatim zabranama.

Svaka škola ima određena pravila kojih se školarci moraju držati, a ona obično uključuju zabranu pušenja i alkoholiziranja na školskom tlu, neprimjereno odijevanje i slično. Neke su škole ipak bile dosta kreativne u stvaranju popisa zabrana, stoga su zbog istih završile i u medijima. Huffington Post donosi najčudnovatije zabrane u školama diljem svijeta.

Izdvojeni članak

Gradonačelnik zabranio nošenje spuštenih hlača

Držanje za ruke, grljenje, graničar i vožnja bicikla

U Tennesseeju je tako držanje za ruke prozvano na neki način seksualnom aktivnošću, stoga su profesori dobivali otkaze samo za demonstraciju te geste. Zabrana grljenja je također trend koji se šiti kroz američke državne škole, a zabrana se pravda potrebom za poštivanjem osobnog prostora i sprječavanjem neprimjerenih interakcijama među učenicima. U australskim i školama Ujedinjenog Kraljevstva u ocjenjivanju učeničkih testova kemijska koja piše crvenom bojom zamijenjena je onom koja piše zelenom, zbog toge jer je manje konfrontacijske prirode.

Popularan sport koji se igrao na satu tjelesnog odgoja gotovo svake škole, graničar, u školama diljem Sjeverne Amerike zabranjen je zbog svoje ‘agresivne prirode’. Oni koji brane upravo taj sport iz gotovo svačijeg djetinjstva tvrde kako je on često bio uzrok ozljeda i tučnjava.

Iako biste mislili da će škole poticati vožnju bicilima, jedna je njujorška škola odredila da je ista ilegalna, dok se druga ortodoksna škola iskazala neslaganje sa slobodom koju pruža nemotorizirano vozilo na dva kotača. Jedna škola u Michiganu pak ne dozvoljava svojim učenicima da knjige nose u ruksacima po ustanovi te da imaju torbe u učionicama, stoga učenici između svakog sata odlaze do svojih ormarića kako bi pokupili knjige potrebne za pojedini sat.

Izdvojeni članak

Bizarne zakonske zabrane koje biste trebali znati

Prodaja kolačića, trenirke i ‘zbunjujući make up’

U američkim školama postoji dan kada se tradicionalno održava prodaja kolačiča. Ipak, jedna je škola u Massachusettsu odbacila taj običaj i zabranila ‘bake sale’ zbog manjka nutritivne vrijednosti kolačića. Iako mnoge djevojke ne drže do pravila minimalne šminke za vrijeme nastave, znatnom broju polazi za rukom da u školi paradiraju s teškom i nepotrebnom šminkom. Iako ih nitko ne kažnjava za to, da se nalaze u Ohiou, vjerojatno ne bi samo tako prošle. Jedan je učenik poslan kući s nastave zato jer je nosio crni ruž, tuš na očima i crni lak na noktima jer škola ima pravilo protiv ekstremnog ili ‘zbunjujućeg’ make up-a.

Pravila oblačenja u školi su gotovo svugdje ista – nema minica, dekoltea, a neke škole čak brane i majice na bretelice. Jedna je kanadska škola zabranila i uske trenirke, osim u slučaju da majica prekriva stražnjicu.

Možda ste vidjeli narukvice imena ‘Silly Bandz’, radi se o gumenim pomalo zgužvanim narukvicama raznih boja koje se nose nanizane jedna pokraj druge. Navodno takva narukvice ometaju nastavu privlačeći pažnju, zbog čega su zabranjene u školama diljem Amerike.

Izdvojeni članak

Države s najbizarnijim zakonskim zabranama

Zabrana najboljih prijatelja, Uggsica i Božića

Nevjerojatno, no u nekim britanskim školama ne smijete imati niti najbolje prijatelje. Učitelji sprečavaju djecu da se zbližavaju s kolegama, u svrhu čuvanja osjećaja učenika u slučaju da se oni međusobno posvađaju. Neke su škole zabranile i izgovaranje određenih riječi, i to zbog nevjerojatnih razloga. Tako su riječi dinosaur, siromaštvo, rođendani, Halloween i plesanje zabranjeni u nekima od škola, jer navodno izazivaju neugodne emocije kod učenika.

Popularne tople čizme Uggs zabranjene su u Pennsylvaniji, zbog toga što profesori strahuju da bi u njima učenici mogli skrivati zabranjene stvari poput mobitela i sličnog. Ni vrećaste hlače nisu drage upravama škola. Iako se ne boje skrivanja stvari u ovom slučaju, za ovaj stil tvrde da je povezan s bandama te da otežava proces učenja. I suprotno, uske hlače su također zabranjene u mnogim školama, jer privlače pozornost suprotnog spola.

Neke škole su previše gledale Gryncha, jer su zabranile Božić u ustanovi, odnosno sve što podsjeća na Djeda Mraza, kao i božićne ukrase.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap