Pretraga

Najgore ‘body language’ greške na razgovoru za posao

A- A+

Čim kročite u prostoriju gdje se nalazi poslodavac ljudi već počinju shvaćati tko ste i kakvi ste, makar nesvjesno. Koje signale ili poruke šaljete svojim držanjem i facijanim ekspresijama vrlo je bitno. Na razgovoru za posao govor tijela ima posebno značenje, stoga je CareerBuilder anketu koja je otkrila što poslodavci shvate u prvih pet minuta o vama samo na temelju takve neverbalne komunikacije.

Govorom tijela govorite više nego što biste mogli zamisliti, zbog čega poslodavci u prvih pet minuta počinju stvarati zaključke o vama kao osobi. Pokazala je to anketa koju je proveo CareerBuilder, a čiji rezultati pokazuju da intervjueri u nekoliko minuta shvate je li određeni kandidat dobar za radno mjesto koje trebaju popuniti, piše Business Insider.

Neverbalna komunikacija koju vodite svojim tijelom jedna je od najbitnijih faktora u odlukama poslodavaca o tome kome će dati priliku. CareerBuilder shvatio je tu važnost, zbog čega je ispitao 2210 menadžera o najgorim greškama u govoru tijela koje s kojima su se susretali za vrijeme razgovora s kandidatima za posao.

Stvari koje poslodavci smatraju velikim greškama u govoru tijela

Izdvojeni članak

Video: Najstrašniji razgovor za posao svih vremena

– Nedostatak kontakta očima

– Nedostatak osmjeha

– Loše držanje

– Previše vrpoljenja

– Igranje nečime što se nalazi na stolu

Izdvojeni članak

Što boja koju nosite na razgovoru govori poslodavcu

– Preslab stisak ruke kod rukovanja

– Prekrižene ruke na prsima

– Igranje kosom ili dodirivanje lica

– Pretjerana gestikulacija

Ne pokazujte nervozu

Za vrijeme razgovora znajte da je nervoza normalna pojava, no trebali biste naučiti kontrolirati svoje tijelo i lice kako se to ne bi vidjelo na vama. Ukoliko vaš govor tijela otkriva da vas muči trema, poslodavci će smatrati kako niste dovoljno samouvjereni da zadovoljavajuće obavljate posao za koji se borite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap