Pretraga

Nema veze što su praznici: Ova škola velika srca od danas je u akciji za ljude bez toploga doma

A- A+

Hladni zimski mjeseci posebno su teški za građane koji žive u otežanim materijalnim uvjetima u kojima se možda ne podrazumijeva topli dom ili adekvatna zimska odjeća i obuća. Toga su svjesni i u Prvoj gimnaziji Varaždin pa su od danas, iako na praznicima, u humanitarnoj akciji ‘Jakna za drugoga’. Ispred škole će do 20. siječnja prikupljati topliju odjeću i obuću, koju slobodno mogu uzeti njihovi sugrađani u potrebi.

foto:Facebook: Prva gimnazija Varaždin

Varaždinska Prva gimnazija, iako se učenici odmaraju još ovaj tjedan na praznicima, već će danas biti u radnom, kao i dobrotvornom raspoloženju. Naime, od danas pa sve do 20. siječnja ispred škole organiziraju humanitarnu akciju ‘Jakna za drugoga’.

U sklopu akcije, svi Varaždinci će ispred škole moći donijeti topliju zimsku odjeću  – jakne, pulovere, šalove, kape, rukavice, i to za sugrađane koji su u potrebi za takvim stvarima, odnosno one kojima hladni zimski mjeseci dodatno otežavaju ionako tešku materijalnu situaciju. Oni će ispred škole slobodno moći uzeti ono što im je potrebno.

– Budimo kap dobrote, utkana, nadamo se, u slap!, poručuju iz Prve gimnazije Varaždin, koja akciju provodi u suradnji s Portalom Dobrote.

Spomenimo i kako su se Varaždinci nedavno iskazali u još jednoj akciji – studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu tijekom prosinca su se uključili u inicijativu Ljudi za ljude; prikupljali su donacije i dobrotvorne priloge, a potom su pakete donacija odnosili ljudima u potrebi na području Gline.

Nema veze što su praznici: Ova škola velika srca od danas je u akciji za ljude bez toploga doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap