Pretraga

Nije mu ni nebo granica: Svestrani Ilija donio broncu s međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike

A- A+

Učenik Prve gimnazije Varaždin Ilija Srpak, vjerojatno ni sam više ne može pobrojati sve medalje i priznanja, koja je zavrijedio tijekom proteklih tri godine, sudjelujući na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja u različitim područjima. Bogatoj kolekciji medalja, pridodao je, pazite sada, broncu osvojenu na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike na Tajlandu!

– Osvojio sam brončanu medalju, najbolji i jedini iz tima koji je nešto osvojio. Testovi su bili dosta teži nego lani, ali zadovoljni smo i vraćamo se u Hrvatsku, rekao je Ilija nakon osvajanja medalje na Tajlandu.

Izdvojeni članak

Naklon do poda: Hrvatski srednjoškolci se s međunarodnih olimpijada vratili sa sedam medalja

Teško bi bilo pobrojati sva priznanja koja je Ilija do sada osvojio, ali ovom prilikom istaknimo samo neka.

Prije skoro tri godine, osvojio je srebro na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih, kada je tek startao sa srednjom školom.

Lani je osvojio srebrno odličje na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Gruziji, i srebro iz astrofizike u Indiji.

Da mu odgovara tajlandski zrak, pokazao je već ljetos, osvojivši srebrenu medalju na 49. međunarodnoj kemijskoj olimpijadi održanoj u tajlandskom sveučilišnom gradu Nakhon Pathom.

Valja istaknuti da je Ilija Srpak ove godine nagrađen i s četiri Oskara znanja, po čemu je bio praktički drugi najuspješniji učenik u državi.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ilija Srpak / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nije mu ni nebo granica: Svestrani Ilija donio broncu s međunarodne olimpijade iz astronomije i astrofizike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap