Pretraga

Novi slučaj nasilja: ‘Moje je dijete moglo biti pokojno, pred školom su ga iscipelarili huligani’

A- A+

Novi slučaj nasilja zgrozio je Hrvatsku, nakon što je otac pretučenog dječaka iz Dugog Sela, Mario Kociper, opisao kako su njegova sina pred školom sinoć ‘iscipelarila’ trojica huligana. Drugi su držali stražu i snimali mobitelima, a dječak je zbog dobivenih udaraca završio na hitnoj.

– Dragi prijatelji, žao mi je što ovo moram napisati: dosad sam objavu stavio po Dugoselskim grupama a sad stavljam i ovdje! Sinoć oko 21,15 sati moje dijete moglo biti pokojno! Gdje? Ispred OŠ Ivan Benković! Kako? Tako što su ga tri huligana iscipelarila udarcima nogom u glavu dok je sjedio na stepenicama ispred škole a još njih nekoliko je držalo stražu, promatralo i snimalo mobitelima! Koji je bio povod napada? Jesi li kršten? Zašto imaš dugu kosu? Navijaš li za Dinamo? I na kraju: ‘ako nam ne daš cigaretu dobit ćeš batina!’ Samo da pripomenem da moj klinac ne puši! Ekipica je hrabro došla unaprijed maskirana s bandanama preko lica i s kapuljačama na glavi – kao da su planirali pothvat!, početak je potresnog statusa Maria Kocipera, kojeg je objavio na svom Facebook profilu, a uskoro se proširio po toj društvenoj mreži.

‘Prikupljamo informacije i svaka koju nemamo će nam dobro doći’

U razgovoru s djelatnicima hitne i policije doznao je kako su na isti način već pretučena dvojica dječaka u Dugom Selu, pa se, ističe, na objavu statusa odlučio jer na ovaj način poziva roditelje tih dvojice dječaka da mu se jave. Apelira na sve koji imaju saznanja o sinoćnjem događaju da se jave njemu ili policiji.

– Video nadzor ispred škole je u funkciji tako da snimka postoji! Obavili smo na hitnoj na Rebru preglede (ct, otorinac, oftalmolog) i zasad stvari stoje prilično dobro! Poduzet ćemo sve da se mladim huliganima stane na kraj! Danas naše dijete, sutra nečije drugo! Zar nam se treba dogoditi Luka Ritz u Dugom Selu? Vjerujte malo je falilo danas! I usput, molim nadležne da onu lažnu tablu ‘grad prijatelj djece’ maknu s ulaza u Selo, napisao je otac pretučenog dječaka na Facebooku.

Naknadno je napisao i kako je dobio jako puno poruka građana koji nude pomoć, te se na tome zahvalio.

– Napadačima inteligencija nije baš jača strana pa vjerujem da će kad ih se malo stisne njihova maskerada biti besmislena. Mi smo kao roditelji odlučili s ovim slučajem ići javno jer smo u komunikaciji s drugim roditeljima čija su djeca zlostavljana, shvatili da institucije nažalost nisu od prevelike koristi. Trenutno se zbrajamo i najvažnije nam je da je klinac puno bolje nego što je to jučer izgledalo. A od sutra krećemo u borbu – ne samo za prava našeg djeteta, već i za prava svih onih koji sustavno trpe torturu nekolicine pojedinaca o kojima sve institucije u gradu znaju sve što trebaju znati ali iz nepoznatog razloga ne poduzimaju poteze da se stvari riješe na adekvatan način! O svemu ću vas obavještavati preko društvenih mreža. Za početak – zahvaljujemo na podršci i molim vas ako ste imali iskustva slična našem obavezno se javite! Prikupljamo informacije i svaka koju nemamo će nam dobro doći, napisao je Kociper.

Izdvojeni članak
nasilje

Ministarstvo neće slati inspekciju u školu u kojoj je zbog nasilja intervenirala hitna i policija

Ravnatelj škole: ‘Moramo pogledati snimke, imamo videonadzor’

Za RTL.hr rekao je kako je njegov sin danas dobro, ali je potresen zbog napada. Ima zatvoreno oko i hematom na njemu, razbijena mu je arkada i na njoj ima posjekotinu, istegnuo je i vilicu, ali nije vitalno ugrožen i procjenjuje da će se oporaviti fizički. RTL je kontaktirao i ravnatelja OŠ Ivan Benković, Branka Goleša, ispred koje se napad dogodio.

– Moramo pogledati snimke nadzornih kamera, one postoje zato što imamo video nadzor i radi se o dobro osvijetljenom dijelu ispred škole. Vjerujem da će snimke pomoći u rasvjetljavanju ovog napada. Ne znam detalje o tome što se dogodilo, samo sam čuo, ali vjerujem da će nas policija kontaktirati te ćemo dati snimke koje imamo, rekao je Goleš za RTL.hr.

Upit smo poslali PU Zagrebačkoj, a pitali smo ih je li istraga krenula te jesu li možda već otkriveni počinitelji. Kada dobijemo odgovor, o njemu ćemo pravovremeno izvijestiti javnost.


Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata.

Copy link
Powered by Social Snap