Pretraga

Online predstavljanje škola: Tisuće učenika tako je odabralo svoju školu

A- A+

Mnogi učenici su aktivno krenuli razmišljati o upisu srednje ili osnovne škole. Niti ove godine neće moći posjetiti željene škole i izravno od njih dobiti informacije o upisu. No, ne brinite. Imamo online alate koji će zamijeniti fizičke odlaske u školu: poseban dio portala za online predstavljanje škola te naš kalkulator bodova za upis u srednje škole. Nastali su u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, a evo što morate znati o njima.

Online predstavljanje škola

Na jednom virtualnom mjestu okupili smo sve škole koje su predstavile osnovne informacije kako biste lakše odabrali svoju | Foto: srednja.hr

Stanje u obrazovanju, kao i ostatku zemlje i svijeta, još se nije normaliziralo. Vrijeme ne čeka nikoga, pa ni kraj pandemije, a deseci tisuća učenika uskoro će morati donijeti odluku o nastavku obrazovanja. Mnoge škole bi u tu svrhu organizirale dane otvorenih vrata kako bi se predstavile budućim učenicima. Kako to u trenutnim uvjetima nije moguće, učenici se moraju sami informirati na druge načine.

Baš zato smo u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija prošle godine pokrenuli projekt koji se nastavlja i ove, pod imenom Online predstavljanje škola. Na jednom virtualnom mjestu okupili smo sve škole koje su vam predstavile osnovne informacije. Pronaći ćete uvjete upisa, izvannastavne aktivnost i projekte, natjecanja i sve ostalo što vam je važno za donošenje odluke, uključujući i fotografije i video sadržaj svoje buduće škole kako biste mogli vizualizirati mjesto gdje ćete provesti idućih nekoliko godina.

Nikad jednostavnije do upisa u srednju

– Brige koje muče srednjoškolce su se utrostručile pojavom koronavirusa i epidemiološkom situacijom koja je onemogućila prirodni tijek događaja nakon završetka osnovne škole. Županije posebnu pozornost posvećuju srednjoškolskom obrazovanju i to je jedan od razloga zbog kojih Hrvatska zajednica županija već nekoliko godina surađuje s portalom srednja.hr. Online predstavljanje škola započeli smo i prije „novog normalnog“, ali sada je sigurno dobilo dodatnu vrijednost. Poticat ćemo škole koje još nisu, da otvore profile kako bi bile što dostupnije našim učenicima, rekao je Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

S Online predstavljanjem škola smo povezali i naš Kalkulator bodova. To je alat koji učenicima osmih razreda pomaže izračunati koliko će ostvariti bodova za upis u srednju školu, a postoji već nekoliko godina. Koristite ga jednostavno: odaberite željenu školu i upišite ocjene, a sustav će vam izračunati bodove i rangirati vas s vršnjacima kako biste znali gdje stojite.

Rezultati govore za sebe

U sustav se do sada uključilo 170 škola iz svih dijelova Hrvatske. Od lansiranja Online predstavljanja škola zabilježili smo čak 700.000 posjeta. U Hrvatskoj je u školskoj godini 2019./2020. bilo 39.093 učenika osmih razreda, što je pokazatelj da je ovaj alat  pomogao brojnim učenicima da se bolje upoznaju sa školom koju žele upisati.

Online predstavljanje škola možete pronaći na ovom linku, a kalkulator ovdje.

Škole koje se žele priključiti ovom projektu i obnoviti svoj profil mogu poslati ispunjen obrazac na [email protected]. Obrazac možete skinuti ovdje.

Online predstavljanje škola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap