Pretraga

Otkrijte gdje možete razmijeniti i povoljnije kupiti rabljene udžbenike

A- A+

Početak školske godine izmami iz roditeljskih džepova poveće novčane iznose, a pozamašan dio otpada i na kupnju udžbenika. Stoga se mnogi odluče za razmjenu i kupnju rabljenih knjiga. U skoro svakom gradu organizira se razmjena već korištenih udžbenika, a evo gdje ih sve možete naći.

Bliži se povratak učenika u školske klupe, što znači i to da roditelji u ovom periodu trpe poveće izdatke pri opremanju školaraca za novu godinu. Uz odjeću, obuću, torbe i slične potrepštine, velika količina novca odlazi i na kupnju udžbenika. Međutim, da bi si financijski olakšali, mnogi učenici i roditelji odlaze na razmjenu i kupnju rabljenih udžbenika. Skoro svaki grad organizira ovaj tip razmjene, a najčešće se biraju lokacije poput škola ili drugih javnih punktova koji su otprije poznati građanima. Pogledajte gdje sve možete dobiti školske knjige po povoljnijoj cijeni, piše tportal.

Izdvojeni članak

Ministarstvo zabranjuje kopiranje udžbenika

Povoljnije nego u knjižarama

Lokacija u Zagrebu na kojoj se već godinama organizira razmjena korištenih knjiga ni ove godine se nije mijenjala. Naime, Zagrepčani već sada mogu otići ispred Muzeja suvremene umjetnosti i kupiti užbenike za dosta povoljniju cijenu od one u knjižarama.

Svake subote prijepodne osječku Tvrđu posjećuju učenici, roditelji ili djedovi i bake kako bi opremili školarce za novu godinu. Naime, razmjena rabljenih udžbenika održava se svake subote, a trajat će sve do početka nastave.

Splićani i stanovnici okolnih mjesta rabljene knjige mogu potražiti na Peškariji od 26. do 28. kolovoza u poslijepodnevnim satima.

Izdvojeni članak

Objavljen šaljivi udžbenik: Zdravstveni odgoj za djecu s katoličkim roditeljima

Online stranice za razmjenu knjiga

Klub mladih SKWHAT i Info Centar za mlade Siska u suradnji s Gradom najavili su kako organiziraju razmjenu knjiga i udžbenika za 31. kolovoza, a Velikogoričani će povoljne udžbenike moći potražiti na prostoru Tržnog centra od 22. do 31. kolovoza.

Knjige će se razmjenjivati i u Opatiji u prostorima društva ‘Naša djeca’ od devet do 16 sati sve do kraja ljeta, a  u Koprivnici je razmjena organizirana  u Domu mladih Koprivnica te će trajati sve do 13. rujna svakim radnim danom od devet do 12 i od 16 do 18 sati.

Postoji i nekoliko internetskih stranica koje nude razmjenu knjiga, a najpoznatije su:

  • burza.skole.hr

  • skolske-knjige.net

  • www.mijenjamknjige.com

  • razmjena.emedjimurje.hr.

Copy link
Powered by Social Snap