Pretraga

Ovo su najprljavije stvari koje vrlo rijetko čistimo

A- A+

Prilikom čišćenja ljudi najčešće preskaču neke ‘sitnice’ koje su zapravo utočište bakterija. Dok glancate parket, stolove, police i slično, zanemarite daljinske upravljače, mobitele ili pak koš za smeće. Ovo su najprljavije stvari koje rijetko čistimo.

www.promo-wholesale.com

Rijetko koji čovjek može normalno funkcionirati u okolini koja nije na pristojnoj higijenskoj razini. Budući da plijesan i mnogobrojne bakterije uzrokuju razne bolesti i narušavaju naše zdravlje, trudimo se što češće čistiti i pospremati svoje domove, radna mjesta ili druge prostorije u kojima provodimo dosta vremena. No ipak neke stvari zanemarujemo te ih vrlo rijetko počistimo, a evo o kojim se stvarima radi.

Izdvojeni članak

Cjenik SC-a: Studenti čiste stan za 15 kuna, a glačanjem zarade duplo više

Mobiteli

Znate li da na svakom centimetru svog mobitela imate preko 25 tisuća klica? Prema tome je mobitel prljaviji od kućnog ljubimca, cipela ili wc školjke. Ako imate smartphone, posjetite GeekSugar da vidite detaljne upute kako čistiti uređaj bez da ga uništite.

Daljinski upravljači

Vjerojatno znate da u hotelskim sobama rijetko tko želi koristiti daljinski upravljač jer je poznato kako su isti prepuni klica i bakterija. Međutim, ni u mnogim domovima nije drugačije. Koristimo ga dok jedemo, nakon kihanja, kašljanja i sličnih aktivnosti, stoga nije ni čudno da su brojna istraživanja pokazala kako su glavni prenosnik virusa.

Izdvojeni članak

Otkrijte zašto QWERTY tipkovnica ima baš takav raspored slova

Tipkovnice

Provodimo sate i sate tipkajući, a da niti ne pomislimo na činjenicu da su tipkovnice prljavije od wc školjiki. Prepune su mrvica, masnoće, ljepljive su i glavno stanište bakterija. Stoga prije konzumacije hrane obavezno operite ruke.

Koš za smeće

Jedna logično najprljavija stvar koju rijetko čistimo je koš za smeće. Na njemu se skupljaju tragovi hrane, ostaci mlijeka, sokova i ostalih tekućina, a prepuna je poklopaca i limenki na kojima obitavaju gljivice, bakterije te se nakuplja plijesan. Savjetujemo vam da svaki put kad dižete poklopac koša ili kante za smeće da to radite pomoću dezinfekcijskih maramica.

Izdvojeni članak

Tinejdžer propucao testise i penis dok je čistio pištolj

Kvake i prekidači struje

Kvake na vratima kao i prekidače struje dodirujemo svaki put kad ulazimo ili napuštamo neku prostoriju zbog čega su ujedno najprljaviji u vašem domu. No ipak su to predmeti koje skoro nikada ne čistimo, a sudeći po njihovu stanju, o tome bi svakako trebali razmisliti.

Unutrašnjost perilice za suđe

Zasigurno se pitate zašto treba čistiti nešto što se svakodnevno polijeva vodom i deterdžentom. No kad shvatite da se nakupljaju ostaci hrane, sapuna i masti koje se smjeste u kutove perilice, bit će vam jasno zašto zahtjeva podrbonije čišćenje.

Copy link
Powered by Social Snap