Pretraga

Pet razloga zašto ne treba oprostiti preljub

A- A+

Oprostiti prijevaru u ljubavnoj vezi ili ne pitanje je koje se često nameće. I dok je jednima nepojmljivo biti ponovno s partnerom/icom koja je počinila preljub, drugi uglavnom stidljivo smatraju da bi u nekoj situaciji i mogli prijeći preko toga. Iako postoje scenariji u kojima dvoje dožive duboku starost zajedno, nakon što je jedno od njih oprostilo prijevaru, ovo su uglavnom iznimke. Donosimo pet razloga zbog kojih ne biste trebali nastaviti vezu nakon što ste prevareni.

Dok je jednima nepojmljivo oprostiti prijevaru u ljubavnoj vezi, drugi će pod određenim okolnostima i prijeći preko toga. Problem nije samo u ovom činu, nego i u tome da se obično prevareni kasnije osjećaju nesigurno. Iako ima scenarija gdje dvoje ljudi živi sretno do kraja života, nakon što je jedno od njih oprostilo preljub, ipak su to iznimni slučajevi. Portal Elite Daily donosi pet razloga zašto se nikada ne trebate nastaviti vezu s varalicom.

Izdvojeni članak

Boja glasa odaje osobu sklonu preljubu

Bez obzira na sve, ne možete mu/joj više do kraja vjerovati

Kolikogod da se motivirate ostaviti iza sebe taj nesretni izlet u vašoj vezi, uvijek će vam to titrati negdje u prikrajku mozga. Osobito kada vaš partner/ica najavljuje odlazak u sličnu situaciju, iz kakve se izrodio preljub.

Tim gore ako vam prijevaru nije sam priznao, nego ste ju vi na neki način detektirali.

Ne voli vas dovoljno

Ovo može biti najjednostavniji razlog da ne oprostite, ali ga je najteže prihvatiti. No svakako se prevarenima vrzma po glavi.

Osoba koja je otišla u zagrljaj drugome, očito nema dovoljno ljubavi i poštovanja prema vama, bez obzira s kakvim vam se sve isprikama pokušala opravdati.

Izdvojeni članak

Najčešći načini na koje se osvećuju prevareni partneri

Varalice ugavnom ponavljaju svoj čin

Osoba koja je jednom prevarila, velike su šanse da će pokušati ponovno. Još kada mu oprostite taj čin, dobiva dojam da njegov grijeh i nije toliko velik i da ćete možda prijeći preko toga i drugi put.

Samopoštovanje vam je uništeno

Uz to što je prevara nešto nepošteno, te svakako neočekivano od osobe s kojom ste u vezi, zbog nje ćete se, oprostili ju ili ne dulji period osjećati nedovoljno vrijednima, točnije kao posljednje smeće.

Još kada se vaš ‘voljeni’ pojavi s objašnjenjem da to nema nikakve veze s vama, stvar se dodatno pogoršava.

Atmosfera će dugo ostati narušena

Ako odlučite ostati u vezi nakon što ste saznali za partnerovu prijevaru, jasno je da atmosfera dulji period neće biti ‘zdrava’, a nerijetko se više nikada ne popravi.

Prevareni se s pravom zapitaju je li vrijedno ulagati trud, volju, vrijeme, novac u odnos s osobom koja im je izigrala povjerenje pa onda zbog svojih dilema zrače negativnom energijom.

Copy link
Powered by Social Snap