Pretraga

Predsjednik o skandalu koji je zakuhala njegova supruga: ‘Da je moja mama poslala mail, poludio bih’

A- A+

‘Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama’. Izjava je to predsjednika države Zorana Milanovića na skandal koji je zakuhala Sanja Musić Milanović, sveučilišna profesorica i njegova supruga, koja je, podsjetimo, mailovima vršila pritisak na školu nakon čega su, van svake procedure, njihovom sinu podignute dvije zaključne ocjene.

predsjednik zoran milanović

Foto: Screenshot Facebook Zoran Milanović

Sanja Musić Milanović, sveučilišna profesorica i supruga predsjednika države, mailovima je vršila pritisak na zagrebačku Klasičnu gimnaziju, školu. Nakon njenog dopisa, sedam dana od zaključenja ocjena, van svake propisane procedure i pravila, mlađi sin predsjednika dobiva petice, umjesto već zaključenih četvorki, iz Matematike i Latinskog jezika i ostvaruje prosjek od 5,0. Vijest se prelomila svim nacionalnim medijima.

‘Ja nisam to pismo pisao’

Kako prenosi N1 čiji su reporteri bili na terenu, predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u Vukovaru, a tom je prilikom prisutnim medijima dao kratku izjavu o skandalu u koji je uključena njegova supruga.

– Vidio sam da je Sanja, moja supruga, napisala mail. Ostavila je brazdu, duboki trag. Naš mlađi sin ima 17 godina, to više nije dijete, on je već odavno sazrio, da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama. Ja nisam to pismo pisao, ja sam bio za to da Marko ide u privatnu školu, privatne škole su zadnji izbor. Ovako te na zub uzme banda, kazao je Milanović.

Izdvojeni članak
sanja musić milanović

Ovo je 8 stvari koje morate znati o skandalu Musić Milanović i priči o ‘žicanju’ petica za sina

Novinarima se, kazao je, šalje mail koji je napisala njegova žena, a sve drugo je laž, istaknuo je Milanović referirajući se na činjenicu da je upravo njegov ured medijima podijelio dopis Sanje Musić Milanović koji je uputila ravnateljici, sinovu razredniku i školskoj psihologinji u Klasičnoj gimnaziji Zagreb.

– Imaš mail star dva tjedna koji je poslala gđa Musić Milanović u kojem govori o stvarima koje nemaju veze s ocjenama, rekao je predsjednik o dopisu svoje supruge školi.

‘Smatram ovo gubljenjem vremena’

Njegovu sinu, rekao je za N1, to ne znači ništa, a zašto je Musić Milanović imala potrebu istjerivati pravdu na takav način, to, istaknuo je, zna ona.

– Ovdje se radi o jednom predmetu u kojem su ocjene podignute, kako to uvijek bude na kraju godine, iz trojki u četvorke. Ocjene su podignute za šestero učenika. U svim razredima je podignuto 150 do 200 ocjena, ali mi smo meta, rekao je predsjednik.

Ispričao je i kako je njegovu suprugu zvala Ana Hanžeković Krznarić, vlasnica Hanza medije, nakladnika Jutarnjeg lista koji je prvi objavio priču o ovome skandalu.

– Inače bih ju prijavio SOA-i zbog uznemiravanja, ovako je blokirana. Najavila je da se sprema tekst. Iza toga stiže mail moje žene. Moj Ured reagira, a Jutarnji ga objavi i kažu da nisu. Smatram ovo gubljenjem vremena, kad smo mi u pitanju. Naš mali je trebao ići u privatnu školu da se zaštiti od ološa, rekao je Milanović.

Novinari su ga pitali zašto je Musić Milanović poslala dopis sa službene mail adrese, a predsjednik kaže da drugi – nema.

– Što im je zaprijetila da će ih zaraziti covidom? Ako ne budete dobri završit ćete na respiratorima, rekao je sarkastično.

Izdvojeni članak

Milanovićeva supruga usred akademskog skandala: Rad koji je mentorirala van svake procedure dobio Rektorovu nagradu

Musić Milanović prva je zvala vlasnicu Hanza medije

Kako piše Jutarnji list, Sanja Musić Milanović bila je prva koja je pozvala Anu Hanžeković Krznarić. Konkretno, predsjednikovu suprugu novinar Jutarnjeg lista prvo je zvao jučer u 9.08 sati, pišue, kako bi je pitao za njenu stranu priče. Nakon što se nije javila, u 10.02 poslali su upit na njen službeni mail te joj isti proslijedili na Whatsapp. Vidjela je tu poruku.

Upit su zatim, u 10.13 sati poslali uredu predsjednika Milanovića. Zatim slijedi prvi poziv Sanje Musić Milanović prema Ani Hanžeković Krznarić. Dogodio se, podcrtava Jutarnji, u 11.54 sati, gotovo dva sata od slanja upita. Vlasnica Hanza medije nije se javila na poziv, a Sanju Musić Milanović povratno je zvala u 12.14 sati kako bi vidjela o čemu se radi. Hanžeković Krznarić kaže da ju je supruga predsjednika molila može li nešto učiniti da taj tekst ne izađe, na što ju je ova uputila novinaru i pozvala je da odgovori na pitanja.

predsjednik zoran milanović
Share via
Copy link
Powered by Social Snap