Pretraga

Predsjednik SAD-a traži da se zaposle volonteri za nadoknadu gradiva: ‘Djeca su zaostala u matematici i čitanju’

A- A+

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden, pozvao je školske okruge i savezne države da iskoriste sredstva Američkog plana spašavanja, u svrhu nadoknade zaostaka iz matematike i čitanja. U planu je da se američkoj djeci osigura 250.000 volontera, koji će preuzeti ulogu učitelja i mentora.

Screenshot: YouTube

Joe Biden, predsjednik SAD-a, u utorak je pozvao sve školske okruge i savezne države da iskoriste sredstva Američkog plana spašavanja iz 2021. godine, ne bi li učenicima omogućili nadoknadu zaostataka iz matematike i čitanja.

– Zbog pandemije, djeca su zaostala u matematici i čitanju. Znamo kako pomoći premostiti ovaj jaz. Pozivam škole da iskoriste sredstva Američkog plana spašavanja za proširenje podučavanja, nastave preko ljeta i izvanškolskih programa te da osiguraju 250.000 dodatnih učitelja i mentora za našu djecu, napisao je Biden na Twitteru.

Kako bi uistinu uspjeli nadoknaditi zaostatke, Biden je pozvao Amerikance da volontiraju kao učitelji i mentori te pomognu djeci. Uz to, Ministarstvo obrazovanja SAD-a pokrenulo je Nacionalno partnerstvo za uspjeh učenika (NPSS), program koji će regrutirati 250.000 odraslih volontera tijekom sljedeće tri godine.

Volonteri će raditi u bliskoj suradnji s roditeljima, nastavnicima i ostalima koji na neki način mogu pomoći u nadoknadi zaostataka i ostvarenju boljih školskih rezultata. Kako stoji na stranicama NPSS-a, cilj je i smanjiti kronično izostajanje s nastave te poboljšati dobrobit učenika i njihovo mentalno zdravlje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap