Pretraga

Prijatelji u vezama: Kad se nađete između dvije vatre

A- A+

Koliko ste se puta našli u neugodnoj situaciji zato što ste dobri prijatelji s oba člana ljubavnog para? U većini slučajeva zajednički prijatelji dečka i djevojke nađu se između dvije vatre, a ne mogu odabrati na čiju stranu se prikloniti. Pogledajte što je najbolje učiniti u slučaju njihove svađe, a da ne izgubite ni prijatelja ni prijateljicu.

Nije baš uvijek poželjno biti zajednički prijatelji djevojci i dečku koji su u vezi. Saznate li nešto o jednome što ne smijete reći drugome, ali opet ne bi bilo dobro ni da šutite, nađete se u problemu. Pogledajte kako se nositi s neugodinim situacijama u kojima se možete naći kad se posvađa par s čijim se članovima jako dobri prijatelji.

Izdvojeni članak

Kako održati i osnažiti prijateljstvoIzdvojeni članak

Prijatelji i ljubavni partneri – kako sačuvati ravnotežu

Tajne koje ne smijete otkriti

Saznali ste nešto o prijateljici koja je u vezi s vašim prijateljem, a to ne smijete njemu reći. No ako prijatelj sazna da ste vi znali, a niste mu rekli, opet ste u problemima. Noćna mora kako god okrenete. Stoga, da se ne bi našli u ovoj mreži neugodnosti, čim shvatite kako ste podjednako dobri s obje strane, uvedite pravilo kako ništa nikome nećete prenositi, lagati ili kriti.

Jednostavno im objasnite kako na vas trebaju gledati kako na neutralu koja se neće miješati u njihovu vezu i da imaju razumjevanja prema vama i vašim budućim postupcima.

Na pomolu svađe

Kad vidite da se sprema velika svađa, a vi ste tu jedini koga mogu upitati onu poznatu ‘Reci tko je u pravu?’, preduhitrite ih i na vrijeme recite kako se ne želite miješati pa čak ni prisustvovati njihovoj svađi. Na taj ćete se način ograditi od mogućeg napada te nećete dodatno zakomplicirati stvar.

Slučajno ste saznali nešto što ne smijete skriti

Ako ste igrom slučaja saznali nešto što jednostavno ne možete izignorirati, onda se prvo obratite onom prijatelju koji je glavni krivac. Pokušajte njega ili nju nagovoriti da sami priznaju o čemu je riječ, a ne da vi to morate obaviti. Ovo je puno pametniji potez nego odmah prourokovati veliku svađu među prijateljima, a ni vi nećete biti pošteđeni u cijeloj priči.

Izdvojeni članak

Najbolji način izlaska iz zone prijateljstva

U prekidu

Možete se naći u situaciji kad su vaši prijatelji u prekidu i onda vas svatko poteže na svoju stranu. Problem nastaje i u zajedničkim druženjima jer se jedno neće pojaviti ako dođe drugo. Uglavnom, prvi korak koji morate napraviti kad saznate da su vam prijatelji prekinuli je da i jednom i drugom objasnite kako ste jednako dobro s obje strane te da ne mogu očekivati kako ćete se prikloniti samo njima.

Pokušajte uskladiti svoje rasporede pa da se na taj način imate vremena družiti i s prijateljem i s prijateljicom, bez da se itko osjeća zapostavljeno.

Copy link
Powered by Social Snap