Pretraga

Protiv profesora koji je na satu simulirao ejakulaciju poduzete mjere: Osoba koja je snimala neće biti kažnjena

Snimka profesora kemije zagrebačke gimnazije u kojoj za vrijeme nastave simulira ejakulaciju i viče ‘Shake it, ja sam Bill Clinton’ proširila se medijima i društvenim mrežama prošlog tjedna. Tada je ravnatelj te škole najavio istragu i reakciju, stoga smo ga kontaktirali kako bismo saznali je li navedeni nastavnik sankcioniran. Odgovor koji smo dobili od tajnika škole glasi da su mjere poduzete, no koje točno ne smijemo znati jer ‘ne postoji legitimni interes za davanje informacije o vrsti sankcija koje su izrečene nastavniku’. Osoba koja je snimala neće biti kažnjena.

profesor kemije

Video profesora kemije kako izvodi pokus i simulira ejakulaciju | screenshot: TikTok

Profesor kemije u zagrebačkoj je gimnaziji prošlog tjedna, kao što smo pisali, tijekom izvođenja pokusa simulirao ejakulaciju i proizvodio neartikulirane zvukove. Vikao je ‘Oh, Monica, Monica, Shake it, baby’ aludirajući na seksualnu aferu Billa Clintona.

‘Mjere je prihvatio i sam nastavnik, svjestan neprimjerenosti svog postupka’

Videozapis se proširio i do naše redakcije, a ravnatelj škole u kojoj se dogodio neprimjeren postupak profesora najavio je istragu i primjerenu reakciju. Stoga smo početkom tjedna pitali ravnatelja je li nastavnik sankcioniran i što je poduzeto o ovom slučaju. Odgovore nam je poslao tajnik škole.

Ime škole u kojoj se dogodio neprimjeren postupak nastavnika ne spominje se zbog zaštite osobe koja je snimila videozapis.

– Nakon saznanja te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti nastanka videozapisa poduzete su i mjere iz domene radnog prava i mjere iz domene odgojno-obrazovnih propisa za koje je ravnatelj smatrao da su primjerene, a koje su naknadno dobile podršku Školskog odbora, Grada Zagreba kao osnivača, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vijeća roditelja i Nastavničkog vijeća. Valja naglasiti kako ih je i sam nastavnik prihvatio, svjestan neprimjerenosti svog postupka, odgovorio je tajnik škole.

Izdvojeni članak
profesor kemije

Profesor kemije u zagrebačkoj gimnaziji simulirao ejakulaciju i vikao ‘Shake it, ja sam Bill Clinton’

‘S učenicima je obavljen razgovor’

Na naš ponovljeni upit o kojim se konkretno mjerama radi odgovorio nam je kako ‘ne postoji legitimni interes za davanje informacije o vrsti sankcija koje su izrečene nastavniku’. Škola do ovog videozapisa nije zaprimila nikakve pritužbe učenika ili roditelja na ponašanje profesora tijekom nastavnog procesa. Za sam videozapis saznali su nekoliko sati prije objave u medijima kada im je pristigao na elektroničku poštu uz molbu novinara za komentar prije objave.

– S učenicima svih razrednih odjela u kojima taj nastavnik predaje je obavljen razgovor, s naglaskom na razredni odjel u kojem je nastao videozapis, i to u prisutnosti ravnatelja i cjelokupne školske pedagoško-psihološke stručne službe, naglasio je tajnik.

Osoba koja je snimala videozapis neće imati posljedice što je snimala nastavni proces jer je, zaključio je tajnik, profesor izričito dopustio snimanje svih pokusa koji se izvode na nastavi radi naknadnog izvođenja formula kemijskih reakcija i pisanja učeničkih izvještaja s vježbi.

Copy link
Powered by Social Snap