Pretraga

Sarinu fotografiju National Geographic proglasio je najboljom, a danas fotka studente po Savi

A- A+

Svatko tko je tijekom studija živio ili barem neko vrijeme proveo u studentskom domu reći će vam kako upravo to razdoblje pamti kao jedno od najljepših u životu. Ondje se sklapaju nova prijateljstva, ljubavi, upoznaju različite kulture, druži i veseli. Da takvi trenuci na ‘Savi’ ne bi bili zaboravljeni, pobrinula brucošica Sara Filipa Delić koja sa svojim prijateljem Domagojem Karačićem svakog od njih vješto hvata objektivom svog fotoaparata.

Foto: Klikom po Savi

Brojnim ‘savskim’ studentima ovih dana osmjeh je na lice izmamio objektiv brucošice Sare Filipe Delić, koja svojim fotoaparatom nastoji zabilježiti svakodnevicu studenata doma Stjepan Radić.

Izdvojeni članak

[Dopisi sa Save] Fuj stan, živjela Sava!

Fotografijom bilježe trenutke

– Sve je krenulo iz šale, započinje priču Sara Filipa.

Ona, brucošica na Akademiji dramske umjetnosti i njen prijatelj Domagoj Karačić izašli su na ulicu, napravili nekoliko fotografija i osnovali stranicu Klikom po Savi, kako kažu, ‘da vide kako će ljudi reagirati’.

– Nastavili smo ovo raditi kao izvor zanimacije. Cilja prvobitno nije bilo, niti ga ima sada . Dio svog slobodnog vremena želimo uložiti u fotografije koje će zabilježiti neke od trenutaka provedenih na Savi, od običnih šetnji i razgovora, do raznih drugih događanja, otkriva nam Sara Filipa.

Kaže kako je primijetila da u Zagrebu ima puno streetstyle fotografa, pa je htjela takvo nešto i na ‘Savi’, ali da to ipak ne bude sasvim običan streetstyle.

– Domagoj je brucoš dizajna grafičkih proizvoda na Grafičkom fakultetu i također gaji ljubav prema fotografiji, pa se nadam da će mi se uskoro pridružiti u fotkanju., iako smo trenutno oboje preokupirani fakultetima, kaže nam Sara Filipa.

Izdvojeni članak

Fotografiju dana National Geographica napravila 18-godišnja Kninjanka

Sarinu fotografiju National Geographic proglasio je fotografijom dana

Ime Sare Filipe možda vam zvuči poznato, jer smo o njoj već pisali. U ožujku je, ne nadajući se ičemu, svoju fotografiju učitala na stranice National Geographica. Upravo je tu fotografiju ugledni časopis proglasio fotografijom dana. Tada nam je otkrila kako se fotografijom počela baviti kao malena djevojčica.

– Moja ljubav prema fotografiji rasla je još od malih nogu, zahvaljujući tati koji je također ljubitelj fotografije i mami koja me u tome podupirala. Sve je krenulo malo ozbiljnije kad sam rekla da ću si kupiti profesionalni aparat i zaradom od njega otplatiti si put u Afriku, prisjetila se tada Sara.

Danas kaže kako se student ne ljute kada ih fotografira, a većina njih zapravo reagira vrlo pozitivno.

– U početku se zna naići na puno čudnih i mrkih pogleda, koje kasnije zamijene nasmijana lica. Tako da mi je drago što u krajnjem slučaju reagiraju pozitivno, otkriva nam brucošica i dodaje kako za sada nije bilo zahtjeva da se pojedine fotografije uklone, ali neki su im znali već uživo reći da se ne žele fotkati pa to i uvaže.

Za kraj su nam Sara i Domagoj otkrili kako nemaju nikakvih posebnih planova za budućnost, ali da se vesele svemu novom što ih očekuje. Do tada, njihov rad možete pratiti putem Instagrama i Facebooka.


Sarinu fotografiju National Geographic proglasio je najboljom, a danas fotka studente po Savi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap