Pretraga

[Slagalica ’16] Osmislite HTC Smartphone iz budućnosti i osvojite mobitel

A- A+

HTC Hrvatska sudjeluju na III. izdanju projekta Slagalica sa zadatkom ‘Osmislite HTC Smartphone from the future. Potrebno je osmisliti kako bi izgledao HTC-ov mobitel za 30 godina. To uključuje dizajn, funkcionalnost, intuitivne aplikacije i sve ostale tehnološke mogućnosti koje bi mogao imati HTC-ov futuristički model. Prijavite se na projekt u kojem će se prva tri mjesta nagraditi upravo s današnjim HTC-ovim mobitelima.

HTC Slagalica

Izdvojeni članak

[Slagalica ’16] Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh i osvojite vrijedne nagrade

Više o projektu Slagalica možete pročitati ovdje, a svoja rješenja Slagalice možete slati do kraja 2016. godine u 23:59h na mail [email protected]. Nagradni fond za tri najbolja projekta u svakoj Slagalici je 3.500 kuna za učenike te 1.000 kuna za profesore mentore. Učenici će za nagradu u HTC-ovoj Slagalici dobiti mobitele jednake vrijednosti, dok će profesori dobiti nagrada u financijskom iznosu. Pratite nas na Facebook pageu Slagalica.

Nagrade za timove:

1. mjesto – HTC Desire 825 (Grey)

2. mjesto – HTC Desire 530 (Grey)

3. mjesto – HTC Desire 530 (White)

Nagrade za profesore mentore:

1. mjesto – 500 kn

2. mjesto – 250 kn

3. mjesto – 250 kn

Opis Slagalice

Ovogodišnjom Slagalicom željeli bismo da učenici predstave kako oni vide HTC mobitel u budućnosti.
Rješenje mora sadržavati cjeline koje čine mobitel – dizajn, funkcionalnost, intuitivne aplikacije i sve ostale tehnološke mogućnosti koje bi mogao imati HTC-ov mobitel u budućnosti.
Uzevši u obzir brzinu kojom se razvija tehnologija, učenici će imati priliku predstaviti svoju inovativnu viziju izgleda HTC mobitela za 30 godina, koje funkcije će imati te u kojim situacijama će biti korišten u svakodnevnom životu, dijeljenju informacija i povezivanju općenito.

Format dostavljanja rješenja je Powerpoint prezentacija s maksimalnim limitom od 10 strana.

Izdvojeni članak

Počinje III. izdanje Slagalice – Case study natjecanje za srednjoškolce

Tko bi se trebao prijaviti na projekt?

Današnji srednjoškolci su pripadnici generacije Y, tzv. Milenijalci. Odrastaju u doba najvećih tehnoloških promjena i sigurno ne mogu zamisliti život bez mobitela.

Zadatak je namijenjen svima, posebno zaljubljenicima u tehnologiju koji smatraju da mogu predvidjeti budućnost HTC pametnog telefona.

Savjet za rješavanje Slagalice

Kako bi što lakše i kreativnije osmislili izgled HTC mobitela budućnosti, kandidatima savjetujemo da se stave u ulogu istraživača, inovatora i vizionara, ali što je najvažnije, da se stave u poziciju korisnika jer korisnik najbolje može prepoznati kako bi trebao izgledati mobitel budućnosti i koje funkcionalnosti mora podržavati.

Uređaj koji nazivamo mobitel, u relativno kratko vrijeme doživio je transformaciju od teške “aktovke”, preko ružne “cigle” do elegantnog mini računala koje, osim za poslovnu i privatnu komunikaciju, služi i kao prijenosni centar za zabavu.

Mobilni telefoni su doživjeli nevjerojatan napredak pri čemu se uz dizajn snažno razvijala i funkcionalnost te namjena samih uređaja. S razvitkom tehnologije, razvijaju se i nove potrebe korisnike. Ovim zadatkom želimo dobiti vidjeti koja je budućnost HTC pametnog telefona te na koji način će njegove funkcionalnosti ubuduće korisnicima olakšavati svakodnevni život.

Prezentacija treba sadržavati ime uređaja, opis dizajna uređaja (vizuali su dobrodošli), njegove funkcionalnosti te opis inovativne aplikacije.

Prezentacija je ograničena na maksimalno 10 “slajdova”.

Info partnera

Otkako je 1997. osnovan HTC je do danas izgradio reputaciju globalnog inovatora na tržištu pametnih telefona i tehnologije. Rušenje prepreka i proizvodnja uređaja koji su pioniri na tržištu čini velik i važan dio povijesti kompanije.

HTC je od svog osnutka proizveo mnoge nagrađivane proizvode i industrijske novitete poput prvog na svijetu mobilnog uređaja s Android operacijskim sustavom, prvog uređaja sa zaslonom osjetljivim na dodir, ali i prvi pametni telefon, a danas smo proizvođač najnaprednijeg rješenja za virtualnu stvarnost pod nazivom HTC Vive. Zato je HTC postao sinonim za inovaciju, prekretnice u inženjerstvu te kreiranje budućnosti ljudskih komunikacija.

Zalažemo se za stvaranje prilagođenog korisničkog doživljaja i vjerujemo da svaki mobilni uređaj mora biti prilagođen korisnicima. Naši proizvodi su rezultat promatranja i poštivanja izbora pojedinaca o načinu interakcije s tehnologijom. Usmjerenost na dizajn proizvoda i izvedbu, izdržljivost te intuitivne alate i sučelja osiguravaju našim korisnicima vrhunsko korisničko iskustvo.
Znamo da našim korisnicima pametni telefon nije samo uređaj za komunikaciju, već i centar za zabavu i važan alat za osobno izražavanje. Osim dizajnom i kvalitetom, HTC pametni telefoni se ističu naprednim tehnološkim rješenjima, vrhunskim kamerama, podržavaju snimanje i reprodukciju HD videozapisa, a besprijekornu kvalitetu zvuka na pametnim telefonima omogućili smo razvojem tehnologije BoomSound, jer je kvaliteta zvuka jednako važna kao i glazba koju slušate.

Naš slogan „The Pursuit of Brilliance“ je u središtu svega što radimo. Ujedno nam je i motiv za stvaranje, ulaganje u nepoznato s nepokolebljivom predanošću prilikom osmišljavanja novih načina povezivanja svijeta i naših korisnika pomoću tehnologija koje su nekad smatrane nemogućima.

___________________________________________________________________

Projekt Slagalica jedino je Case study natjecanje za srednjoškolce u Hrvatskoj, a u organizaciji portala srednja.hr. Veliko finale za tri najbolja projekta u svakoj Slagalici održava se u prostorima INA d.d. Pročitajte sve informacije o projektu ovdje, a za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem Facebooka Slagalica ili putem maila [email protected]

Druge Slagalice:

INA: Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh i osvojite vrijedne nagrade

HTC Hrvatska: Osmislite HTC Smartphone iz budućnosti i osvojite mobitel

srednja.hr: Vizija razvoja vijeća učenika u RH

ZŠEM: Napravite digitalni marketing ZŠEM-a

Share via
Copy link
Powered by Social Snap