Pretraga

Što je ovo? Neuobičajena oznaka na kolniku kod FER-a izazvala velike rasprave

A- A+

Na kolniku kod zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva osvanula je ovih dana neobična uzdužna oznaka – dvije isprekidane crte među kojima se nalazi puna linija. Fotografiju je na Facebooku objavila Antena Zagreb, a teorijama o tome što oznake znače kraja nema.

Malo je reći da su nove oznake na kolniku pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva zbunile korisnike društvenih mreža. S dvije isprekidane linije između kojih se nalazi puna crta mnogi se tijekom autoškole nisu susreli, a ovakve oznake ne nalaze se niti u Pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama.

Izdvojeni članak

Raskrižje na kojem padaju mnogi vozači: znate li tko ovdje ima prednost?

– Zabrana pretjecanja vozila, no dopušteno skretanje s prometnice lijevo i desno te isto tako uključivanje na istu s obje strane. Vjerojatno postavljeno jer ljudi smanje brzinu tražeći slobodno mjesto za parking, a nestrpljivi pretječu jer im pudlica koti mlade psiće pa je žurba, teorija je koju je u komentarima ispod fotografije prikupila najveći broj ‘lajkova’.

Ipak, mi smo se za tumačenje nove oznake na kolniku kod FER-a obratili stručnoj osobi, instruktoru vožnje u autoškoli.

– Dvije isprekidane crte kao oznaka na cesti znači zabrana pretjecanja, ali dozvoljeno skretanje lijevo ili desno. S obzirom na to da je u ovom slučaju između puna crta, to ne može isto značiti. Prema propisima koje mi poznajemo nigdje ne postoji neko takvo pravilo, što bi značilo da ove tri crte nemaju baš nekog smisla, rekao nam je Tin Horvat, instruktor vožnje iz Autoškole Danko.

S pitanjem što znači sporna oznaka o kojoj svi bruje, obratili smo se Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Odgovor do zaključenja ovog teksta nismo dobili, a čim tumačenje znaka od strane Gradskog ureda pristigne, objavit ćemo ga.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap