Pretraga

Studenti konačno dočekali: U sklopu najvećeg doma u Zagrebu otvorena trgovina

A- A+

Studente koji borave u studenskom domu ‘Stjepan Radić’ ugodno je iznenadila vijest kako se ponovno otvara dućan u sklopu doma. Dućan je bio zatvoren više od godinu dana, što je studentima znatno otežalo kupovinu grickalica, pića, higijenskih potrepština i drugih stvari koje su se mogle naći u malom dućanu unutar 10. paviljona. No sada se dućan ponovno otvorio i studentskom veselju nema kraja.

dućan dom sava

Foto: Martin Blažeković | srednja.hr

Studenti koji žive u domu ‘Stjepan Radić’ napokon ponovno imaju trgovinu u sklopu doma. Nakon čekanja od više od godinu dana studentima su namirnice opet nadohvat ruke.

Dugo bez trgovine

Vijest o konačnom otvaranju trgovine razveselila je studente koji više od godinu dana čekaju kako bi opet nadohvat ruke imali hranu, piće i druge bitne namirnice zbog kojih su inače morali pješačiti izvan kompleksa doma. Vijest je razveselila i Martina, studenta TVZ-a koji boravi u domu.

– Trgovina se zatvorila krajem prošle akademske godine i očekivali smo da će se kao i svake godine otvoriti na jesen. Ali onda je došao deveti mjesec i dućan se nije otvarao. Dobivali smo lažne nade, šuškalo se svašta, da će se otvoriti uskoro ili bar nešto napraviti oko nje, no ništa. Bilo je frustrirajuće jer i u to vrijeme su bile svakakve neobjašnjive zabrane i mjere oko doma, kao kad je poslije 22 bio otvoren samo jedan ulaz u dom i slično, ispričao nam je Martin.

Izdvojeni članak

Kreću mjere u domovima: Ograničava se temperatura grijanja i hlađenja, zabranjene prijenosne klime i grijalice

Vijest potvrdio i Studentski centar

Srećom za studente, mjere su ukinute, a radovi na novom dućanu počeli su ovog ljeta. Studenti su otvorenje nestrpljivo iščekivali.

– Zadnjih nekoliko tjedana smo svi željno iščekivali otvorenje jer smo svaki dan kroz prozor gledali kako napreduju radovi, rekao je Martin.

Dućan je otvoren u srijedu, a vijest kako je Decentia d.o.o. u sklopu 10. paviljona otvorila trgovinu potvrdio je i Studentski centar u Zagrebu. Potvrdili su i kako je radno vrijeme trgovine od 7 do 21 sat.

– Napokon nakon godinu i pol možemo opet nakon ručka popiti pivo, uzeti sladoled ili kupiti osnovne namirnice za život bez da moramo izlaziti iz sklopa doma, što je jednostavno divna stvar, zaključio je Martin.

Copy link
Powered by Social Snap