Pretraga

SDP-ovac ministru: ‘Svim studentima iz doma ‘Stjepan Radić’ dodijelite status hrvatskog branitelja’

A- A+

Prije dva i pol tjedna preko puta Studentskog doma ‘Stjepan Radić’, nekoliko desetak metara od prvih paviljona, pala je bespilotna vojna letjelica. Na sreću, nitko od studenata u tom se trenutku nije nalazio na tom, inače frekventnom prolazu, te nitko nije stradao. Tema je i dalje aktualna – u javnom prostoru među stručnjacima i vladajućima i dalje traje rasprava o tome je li na njoj bilo eksplozivne naprave ili ne. Situaciju je odlučio iskoristiti splitski SDP. Kako bi prozvali ministra Tomu Medveda za nove branitelje u registru ironično mu poručuju da status branitelja dodjeli i studentima sa Save.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Predsjednik splitskog SDP-a, Damir Barbir uputio je pismo ministru branitelja, branitelji, tomo meTomi Medvedu, a povod su bili novi branitelji u registru. Upozorio je da prema javno dostupnim podacima ‘u Republici Hrvatskoj ima više od pola milijuna branitelja’, a da je u razdoblju od  ožujka 2020. do studenog 2021. godine ‘registar branitelja iz Domovinskog rata dobio 3.324 nova branitelja’. U pismu, koje je poslao i medijima, naglasio je i da su novi branitelji dobili status 30 godina nakon početka Domovinskog rata.

– Naime, iz navedenog je razvidno, kako je za vrijeme Vašeg mandata kao ministra broj novih branitelja, industrijskim terminom rečeno, uveden u serijskih proizvodnju. Nadalje, uzimajući u obzir negativne demografske trendove s kojima se suočava naša država gdje prema Državnom zavodu za statistiku, u Republici Hrvatskoj živi 400.000 ljudi manje, kao i snažan i kontinuirani porast broja branitelja, statistički gledano, samo je pitanje vremena kada će se broj branitelja izjednačiti s brojem svih državljana Republike Hrvatske što je prema svemu iznesenom konačan cilj Vašeg političkog djelovanja, piše Barbir.

Izdvojeni članak
Studentski dom Stjepan Radić

Komičar o padu letjelice kod doma: ‘Počeli su roditelji svojim studentima na Savi dronovima slati pakete’

Pa je iznio poprilično ironičan prijedlog – da se i studentima sa Save, doma pored kojeg je prije nekoliko tjedana pala bespilotna letjelica, da status branitelja.

– Slijedom navedenog, kako bi što prije ostvarili zacrtani cilj predlažem Vam da  svim studentima iz studenskog doma ‘Stjepan Radić’ dodijelite status hrvatskog branitelja, obzirom da su svjedočili padu vojnog drona u neposrednoj blizini te samim time doživjeli šok i stres neposredno povezan s vojnim djelovanjem. Ujedno smatram svrsishodnim predložiti Vam da studentima koji su bili smješteni u objektu kompleksa koji je najbliži padu navedenog drona dodijelite status branitelja u borbenom sektoru. Vjerujem da ovaj prijedlog, osim što Vas dovodi korak bliže zacrtanom cilju broja hrvatskih branitelja, ima i dobar sinergijski učinak sa drugim ministarstvima, kako prema demografiji, tako i prema mladima kao vid direktnog poticaja za ostanak u Republici Hrvatskoj te stoga smatram da ga na sjednici Vlade RH treba izložiti premijer Andrej Plenković.

Studentski dom Stjepan Radić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap