Pretraga

Stvari na koje studenti trebaju prestati bacati novac

A- A+

Studenti iako stalno kukaju zbog manjka novca prema istome se vrlo često ponašaju vrlo neodgovorno. Ovom prilikom donosimo vam pet stavki putem kojih možete zatvoriti rupe u vašim studentskim novčanicima bez velikog odricanja. Pokušajte i uskoro nećete ni primjetiti razliku.

Danas nije lako biti student u Hrvatskoj. Katastrofalna satnica na poslovima koje obavljaju i sve viši troškovi života uzrokovani krizom kao da studošima ne otežava život dovoljno već i oni sami često bacaju novac na svakave gluposti. Stotine kuna odlaze u vjetar na stvari koje im zapravo nisu potrebne ili ih pak mogu nabaviti puno jeftinije samo kad bi malo bolje razmislili.

Izdvojeni članak

Ako ne ‘upecate’ nikoga u ovoj odjeći, vraćaju vam novac

Fast food

Osim što je nezdravo jesti u fast foodovima je i izrazito skupo. Iako se čini zgodno da u sitnim noćnim satima maznete kebab ili nešto u McDonaldsu i tako tri puta tjedno, jasno vam je kako će takav podvig gadno oštetiti vaš proračun. Stavite li malo brojke na papir uvidjet ćete da ako se  hranite prečesto na ovakav način desetak puta mjesečno, možete uštedjeti i do 300 kuna zamjenite li fast food brzim obrokom pripremljenim kod kuće.

Izdvojeni članak

MZOS nema osnovu za dizanje cijena studentima, jer danas novac vrijedi manje

Flaširana voda

Kupovina vode u boci je najveće traćenje novca jednog studenta. Uz to što plastične boce ostaju u okolišu nerazgrađene tisućama godina, rupa u vašem novčaniku ovim besmislenim troškom postaje sve dublja. Ugledni brendovi i dobra reklama proizvođača flaširane vode nije razlog da je počnete kupovati pogotovo što je voda iz pipe u Hrvatskoj vrlo dobre kvalitete.

Opijanje u barovima

Sastavni dio ‘radnog’ tjedna velikog broja studenata, da se ne lažemo, je i pokoja pijanka po gradskim barovima. Ekipa se skupi pa se krene na turneju po šanku i onda na kraju noći shvatite da ste ostavili par stotina kuna konobarima. Bez obzira kakve donacije dobivate od roditelja i koliko zaradite preko Studentskog servisa postoji način da uštedite novac u ovoj prilici. Ako se već želite zabaviti uz čašicu više, najjeftinije je da s pijuckanjem počnete kod kuće, a zalihe nabavite iz trgovine.

Izdvojeni članak

Alternativni načini dodatne zarade novaca bez puno truda

Teretana

Vjerojatno vrlo cool i urbano zvuči kada netko kaže da ide u teretanu, ali ovaj trošak vam je nepotreban ukoliko baš ne planirate postati body builder ili se pak profesionalno bavite sportom. Čitav niz vježbi možete izvoditi kod kuće bez ikakvih pomagala, a uz elastičnu gumu koju možete za stotinjak kuna kupiti u trgovini sportske opreme nema ni jedna skupina mišića koja će ostati zapostavljena. Tako spremite 300-njak kuna u džep i krenite s treningom kod kuće.

Izdvojeni članak

Vještine koje jedino studenti posjeduju

Roba u jeftinim trgovinama

Vjerojatno vam je poznata izreka ‘Samo bogataši kupuju jeftinu robu’. Da je to tako dokazuje vam činjenica kako se jeftina majica pokida ili izbijeli u vrlo kratkom vremenskom roku, a kad izdvojite veći iznos za neki odjevni predmet, kombinirate ga godinama. Posebno ne biste smjeli štedjeti pri kupovini obuće jer ćete vrlo brzo ostati bez pete ili će vam proviriti vrh prsta. Upravo zbog navedenog nije preporučljivo kupovati u jeftinim trgovinama jer na taj način potrošite veći iznos novca, nego da kupovinu obavljate u skupljim prodajnim mjestima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap