Pretraga

Top 5 preporuka za Novu godinu izvan Hrvatske

A- A+

Neki je nazivaju najluđom noći u godini, za neke je noć velikih promjena, dok je za neke noćna mora koja kreće tamo negdje od Svih svetih i traje sve do zadnjih sati prije nego što ste konačno odlučili gdje ćete dočekati 1. siječnja. Kako god interpretirate doček Nove godine vjerovatno ste se našli barem u jednoj od definicija.

Gotovo uvijek glavnu ulogu oko organizacije iste igra najpoznatiji ‘glumac’ novac. Ili ga nemamo dovoljno ili ga uopće nemamo ili smo baš ovaj mjesec krenuli na vozački. Srećom postoje rođendani, netom proslavljeni Božić, ali i mogućnost otplaćivanja na rate koji ponekad cijelu situaciju okrenu u našu korist te najluđu noć provedemo u nekoj od najluđih destinacija za mlade. Iako je ostalo još malo vremena za organizaciju, u moru nezaboravnih mjesta, mi smo odabrali njih pet i time vam možda skratili i olakšali mogućnost pri odabiru.

Beograd

Destinacija koja je već nekoliko godina popularna među mladima za bilo kakvu vrstu izleta, a posebice novogodišnjeg. Osim na glavnom trgu, Novu 2016. možete dočekati i na razuzdanim zabavama na popularnim Splavovima, ali i na Skadarliji uz nezaobilazne trubače. Iako sumnjamo da će vam partijanje dosaditi, ali ako se to dogodi, dan iskoristite posjetu Kući cvijeća, stadionu Crvene zvezde ili pak magičnom Kamelegdanu. Ako ste se odlučili za agencijsko putovanje, onda je krajnje vrijeme da rezervirate last minute ponudu. Među najjeftinijma je ponuda od 790 kuna po osobi za 5 dana.

Beograd | Foto: Flickr

Novi Sad

Možda vam se ova destinacija ne čini toliko popularna za novogodišnje slavlje, ali provjereno vam tvrdimo da jest. Ovaj gradić svakako manji od glavnog grada, pruža sve što vam je potrebno za nezaboravnu novogodišnju zabavu. Novi Sad nudi kraće kulturne ture po danu, sasvim dovoljne za novogodišnji izlet, a da u konačnici ne osjećate grižnju savjesti da ste čitavo vrijeme proveli u barovima. Predivan centar grada pruža vam upravo mnoštvo različitih barova i klubova po mjeri za svačiji ukus. Ako ste smješteni u samom centru budit ćete se i odlaziti na spavanje s uličnim trubačima, a nemojte se začuditi ukoliko u rano predvečerje na ulicama svjedočite spontanoj zabavi i plesu kao da je ponoć. Toplo preporučamo ovu destinaciju jer ćete se zbog sasvim prihvatljivih cijena nekoliko dana boravka osjećati najbogatije ikad. U Novi Sad možete otići u privatnom aranžmanu; preporučamo autobusnu kartu + hostelski smještaj koji u strogom centru iznosi 10 eura za noć.

Novi Sad | Foto: Flickr

Budimpešta

Oduvijek jedna od top destinacija za novogodišnje slavlje. Grad na Dunavu prepun je kulturne baštine. Prekrasni lančani mostovi, dvorci, tvrđave okružene vidikovcima samo su neke od znamenitosti kojima ćete svjedočiti ukoliko odaberete ovaj grad. Izuzetan bogati program nudi se i noću u raznim klubovima, čardama i pivnicama. Brojni klubovi smješteni su uz Dunav, a postoji i čitav otok posvećen ludom provodu. U neke klubove ulaz je slobodan, dok se za neke ulaz plaća. Novčana valuta u Mađarskoj jesu forinte, ali gotovo na svakom cjeniku stoji i cijena u eurima. Većina agencija ovu destinaciju je već rasprodala, a osim s agencijom u Budimpeštu se možete uputiti i vlakom po cijeni povratne karte od nešto više od 200 kuna. Vožnja vlakom traje 6 sati, stoga dobro napunite ruksake jer voda u vlakovima strogo je zabranjena za piće.

Budapest | Foto: Flickr

Prag

Mjesto koje svaki student mora posjetiti. U ‘zlatnom gradu’ okupljaju se mladi iz čitavog svijeta i time pruža nezaboravne doživljaje. Ovaj grad spoj je kulture, znamenitosti i onog u ovom slučaju najbitnijeg – noćnog provoda. Popularni grad na Vltavi prepun je klubova i barova, a pivnice su svakako nezaobilazna mjesta gdje morate probati izvorno češko pivo. Sigurno se neki sjećaju maturalaca i disko-klubova na katove, upravo u Pragu doživite istinsku zabavu u disko klubovima na čak pet različitih florova. Ova destinacija malo je skuplja, odnosno prelazi troznamenkasti iznos, ali ipak povoljna obzirom što nudi. Osim agencijskih putovanja sa smještajem u hotelu, provjerite agencije koje u svojim ponudama uključuju hostelski smještaj.

Prag | Foto: Flickr

Sarajevo

I ponovno se vraćamo zemlji u susjedstvu. Sarajevo je također omiljena destinacija za novogodišnji provod. Osim toga, Sarajevo se promaknulo u jedno od jeftinijih putovanja kada govorimo o agencijskom smještaju. Spoj tradicije i povijesti izvrstan su recept za dobru zabavu. Probati bosanske ćevape i jogurt na ulicama Bašćaršije nevjerovatan je doživljaj, a nakon tog krenite u dobar noćni provod kojeg Sarajevo svakako ima.

Sarajevo | Foto: Flickr

Premda bismo mogli u nedogled nabrajati destinacije koje pružaju najluđe novogodišnje provode, time bi vam samo otežali izbor. Bilo da se radi o privatnom aranžmanu s autobusom, vlakom, autom ili pak o aranžmanu s nekom od turističkih agencija jedno je sigurno zabave, smijeha i fotografija neće nedostajati. Za kraj dobro je znati i informaciju kako od 13. prosinca pa sve do 10. siječnja HŽ odobrava 50 posto popusta na jednosmjerne karte. Dakle, kofere u ruke i otputuj.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap