Pretraga

Učenici zagrebačke gimnazije sastali se s Milanovićem: ‘To što rade super je za Hrvatsku’

A- A+

Među ljepšim događajima o kojima smo pisali kroz prošlu školsku godinu, svakako su one o uspjesima naših učenika na međunarodni natjecanjima u znanju. Povodom početka nove nastavne godine, predsjednik RH, Zoran Milanović ugostio je učenike XV. gimnazije, kako bi im čestitao na uspjehu na međunarodnim natjecanjima.

U ponedjeljak je započela nova nastavna godina, a tom prilikom s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem sastali su se neki od naših najuspješnijih učenika na međunarodnim natjecanjima, koji dolaze iz XV. gimnazije Zagreb, zagrebačkog MIOC-a.

Milanović im poručio kako je to što rade ‘super za Hrvatsku’

– Predsjednik Milanović čestitao je učenicima na rezultatima i poručio kako je to što rade super za Hrvatsku koja, iako mala zemlja, pokazuje da može biti konkurentna u znanju. Na sastanku se razgovaralo i o važnosti održavanja nastave uživo, pri čemu je i ravnatelj XV. Gimnazije istaknuo kako ‘nastavu uživo ništa ne može zamijeniti, što su pokazali i rezultati priprema za natjecanja koje su održane uživo, uz puno veću motivaciju’, stoji u priopćenju Ureda predsjednika RH.

Na sastanku su bili prisutni sudionici 29. srednjoeuropske informatičke olimpijade (CEOI 2022.), budući da je predsjednik RH i bio pokrovitelj tog natjecanja održanog krajem srpnja u Varaždinu. S Milanovićem su se sastali dobitnici zlatne medalje Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, dobitnici brončane medalje Marko Dorčić i Fran Babić, sudionik olimpijade Ivan Janjić te ravnatelj XV. gimnazije, program koordinator CEOI 2022.  Nikola Dmitrović i predsjednik Znanstvenog povjerenstva CEOI 2022. Ivan Paljak.

Pored informatičkog olimpijskog tima na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su i  učenici XV. gimnazije koji su tijekom ovog ljeta sudjelovali na međunarodnim olimpijadama znanja iz biologije, fizike, matematike i geografije i ekvivalentnim međunarodnim natjecateljima iz robotike.

To su sudionici 34. međunarodne informatičke olimpijade – IOI 2022, Indonezija (online u XV. gimnaziji), dobitnici zlatne medalje Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, dobitnik brončane medalje Matej Vojvodić i pohvaljeni učenik Ivan Janjić; natjecatelji 18. svjetske geografske olimpijade – IGeO 2022 – Pariz (online na PMF-u) osvajač srebrne medalje Luka Protulipac i osvajač brončane medalje Andrej Nikšić; sudionici 63. međunarodne matematičke olimpijade – IMO 2022 – Oslo, osvajač srebrne medalje Bernard Inkret, osvajači brončane medalje Namik Agić, Patrick Pavić  i Janko Bušelić te pohvaljeni učenik Dorijan Lendvaj; osvajač brončane medalje na 52. međunarodnoj fizičkoj olimpijadi – IPhO 2022 – Švicarska (online na PMF-u) Roko Šupe; natjecatelji 33. međunarodne biološke olimpijade – IBO 2022 – Yerevan, osvajačica brončane medalje Barbara Jozić i sudionici natjecanja Adrian Grbac Lacković i Suzana Škrabalo; te tim učenika koji je osvojio treće mjesto na natjecanju RoboCup 2022 – Bangkok Antonio Dijanić, Dora Dijanić, Ivan Dijanić i Borut Patčev.

Izdvojeni članak
informatička olimpijada

Naši klinci briljirali na Informatičkoj olimpijadi: Dorijan prvi, a zlato dobio još jedan Hrvat

Nakon sastanka učenici prezentirali svoje nagrađene robote

Olimpijske timove vodili su mentori s Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu doc. dr. sc. Matija Bašić i dr. sc. Andreja Lucić te jedan od mentora robotičkih timova i član Školskog odbora XV. Gimnazije Lovrek Dijanić, koji su također prisustvovati sastanku s predsjednikom Milanovićem.

Nakon sastanka, sudionicima RoboCupa 2022. prezentirali su predsjedniku Milanoviću i svoje nagrađene robote, te su se pohvalili kako će se po prvi puta europsko natjecanje u robotici održati u Hrvatskoj, što je još jedan dokaz da su hrvatski učenici danas konkurentni u robotici. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, priopćeno je iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap