Pretraga

Uradi sam: najkreativnije ideje za uskršnje dekoracije

Proljeće je, a s njime su stigli i praznici. Ako ne znate kamo bi sa sobom zabavite se izrađujući ove kreativne uskršnje dekoracije koje će vas odmah ubaciti u veseli proljetni ‘mood’. Božić ne mora biti jedini blagdan za koji ukrašavate vaš dom, a evo nekoliko prijedloga kako ga uljepšati za nadolazeće dane.

1. Emotikon pisanice. U zabavnu izradu ovih pisanica mogu se uključiti i najmlađi. Dovoljna vam je žuta boja za pisanice te markeri u boji. Tvrdo kuhana jaja obojite prema uputama na paketiću boje, te markerima u boji nacrtajte oči, usta i ostale detalje emotikona. Zube i ostale bijele detalje možete nacrtati pomoću korektora.

2. Malci pisanice. Malci odnosno Minions postali su popularni diljem svijeta zahvaljujući animiranom filmu ‘Dispicable Me’. Ako i vas njihov lik veseli, pokušajte napraviti ove kreativne pisanice. Bit će vam potrebne žuta i plava boja za pisanice, plastične oči, lijepilo i crni marker. Obojajte tvrdo kuhana jaja, pola žuto, pola plavo. Čvrstim ljepilom zalijepite plastične okice, a crnim markerom iscrtajte naočale.

3. Zeko vaza za cvijeće. Od obične staklenke možete napraviti najslađu uskršnju vazu. Dovoljna vam je obična staklenka i bijela akrilna boja, te crni marker. Čitavu staklenku obojajte bijelo, a markerom iscrtajte oči, nosić i zečje brkove.

4. Zeko vrata. Ako niste baš vični u dekoriranju doma, ali ipak želite blagdanski ugođaj ovo je odlična ideja za vas. Potreban će vam biti samo kolaž papir, selotejp, te škarice. Izrežite uši, oči, nosić i brkove, te ih zalijepite kao na slici. Svim vašim gostima ova će vrata zasigurno izmamiti osmijeh na lice.

5. Pisanice kolačići. Ispecite običan biskvit te ga kalupima izrežite u oblike jaja. Za preljev možete otopiti bijelu čokoladu u koju dodajte različite jestive boje kako biste dobili šarene pisanice.

6. Slatko iznenađenje u pisanici. Za izradu ovog slatkog iznenađenja bit će vam potrebni čokoladne pisanice, vodeni baloni, deblji konac u boji ili vuna, te tekuće ljepilo. U balon stavite nekoliko čokoladnih pisanica te ga napušite. Potom ga omotejte vunom u boji te umočite u tekuće ljepilo. Kad se osuši, probušite balon.

7. Jestiva uskršnja gnjezda. Razlomite slane perece te ih pomješajte maslacem od kikirikija. Od dobivene smjese napravite mala uskršnja gnijezda i u njih stavite bombone u obliku pisanica ili čokoladna uskršnja jaja.

Copy link
Powered by Social Snap