Pretraga

Veliki požar na borongajskom kampusu: Vatrogasci ga gasili čak četiri i pol sata!

A- A+

Zagrebački vatrogasci u subotu su imali pune ruke posla. Na Sveučilišnom kampusu Borongaj, koji nikako da se uredi zapalilo se pedesetak željezničkih pragova, a gorila je i stara lokomotiva. Na terenu je bilo 37 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila, a požar su gasili četiri i pol sata. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a naporom vatrogasaca požar se nije uspio proširiti do sveučilišnih zgrada.

foto: DVD Trnje

Izdvojeni članak

Deset godina nakon pompoznog otvaranja kampusa Borongaj, sve stoji na početku: Gdje je i zašto zapelo?

Na Sveučilišnom kampusu u Borongaju u subotu oko 15:51 buknuo je požar. Zapalila se stara lokomotiva, a gorjelo je i pedesetak željezničkih pragova (drevnih gredi na kojima je pričvršćena pruga).

O jačini požara govori i činjenica da ga je ukupno 37 vatrogasaca gasilo čak četiri i pol sata.

– Bilo je potrebno iskopati pragove kako bi se spriječio daljnji razvoj požara – kazali su nam iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

foto: DVD Trnje

Vatrogasci su, uz pomoć 11 vatrogasnih vozila, požar gasili do kasno u noć. Službeno je ugašen u 22:14 sati, no ostali su dežurati kako vatra ne bi ponovo izbila.

foto: DVD Trnje

Snimke DVD-a Trnje, čijih je deset dobrovoljnih vatrogasaca sudjelovalo u gašenju, pokazuju opasnost koja se krije iza napuštenog dijela kampusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naporom vatrogasaca požar nije došao ni blizu dijelu kampusa koji se koristi. No možda je pokazao kako je krajnje vrijeme da se kampus uredi. Podsjećamo, više od deset godina nakon pompoznog otvaranja i dalje je većina prostora neuređena i neiskorištena.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap